luni, 30 martie 2009

Negresa cu topping delicios de vanilie

se face foartee usor, si textura este incredibil de fina...
nu este foarte umeda de aceea se face un topping cu care se garniseste deasupra...

folositi o ciocolata de buna calitate pentru ca aceasta va influenta gustul negresei...

noah, asta e poza de prezentare:

mai de aproape...
Ingrediente:
340 gr. ciocolata neagra 60-70% cacao
115 gr. unt taiat cubulete
4 oua
200 gr. zahar
100 gr. faina
2 plicuri zahar vanilat
jumatate plic praf de copt
1 praf sare

intr-un vas se pun la topit ciocolata cu untul intr-un vas pe bain marie...


intr-un alt vas, se bat oole cu zaharul, pana aceste se topeste...
peste compozitie se aduga ciocolata cu untul topit...







separat se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga peste compozitie




sa nu bateti compozitia la cea mai mare treapta din mixer, pt ca se fac bule de aer...
am uns niste forma cu ulei si am dat la cuptor 15-20 min...



rezultatul....

Toppingul de vanilie
120 ml lapte condensat
2 galbenusuri batute cu 2 linguri de apa rece
250 ml apa rece
1 lingura maragrina sau unt
2 linguri de faina amestecate cu 50 ml apa
3 plicuri z.v

toate ingredientele se pun intr-un vas pe bain marie cu exceptia amestecului pe baza de faina si cel cu galbenusurile...
asteptam sa dea in fiert amestecul dupa care se aduga faina si amestecam bine...
se pune iar pe foc pana da intr-un clocot apoi se da la o parte si se inglobeaza galbenusirile amestecand energic...
cat timp sta pe foc se amesteca, continuu... toppingul obtinut trebuie sa fie ca o smantana mai subtire asa...
si voila:

mai de aproape...
sectiuni


FIN :D

sâmbătă, 28 martie 2009

Tort cu crema de vanilie si mere

o felie...:P


este pur si simplu delicios si foarte usor de facut... fara pretentii mari!

nu sunt adepta blaturilor cumparate din comert, asta pentru ca imi place sa le fac eu, dar de data asta am facut o exceptie :D... si nu-mi pare rau :P

fiecare bucatica se topeste in gura pur si simplu...


avem nevoie de 1 blat de tort ( in poza sunt 3, am folosit doar 1)

3 plicuri gelatina ( al treilea pliculet nu apare)

750 ml piure de mere

300 ml frisca lichida

750 mlcrema de vanilie ( am poze postate la cremsnit):

3 oua ,175 gr zahar,50 gr amidon,0,5 l lapte,vanilie, 50gr unt/margarina


sirop pt blat:se fierbe un sirop din apa, zahar, vanilie sau cativa stropi de lamaie


se aseaza blatul in tortiera, se insiropeaza foarte putin, ca sa nu se flescaiasca...


15 gr gelatina se pregatesc dupa instructiunile de pe plic si se amesteca impreuna cu piureul de mere usor incalzit...


se adauga peste tort si se da la frifider sa se intareasca...

nu dureaza mult :D


15 gr de gelatina se pregatesc dupa instructiunile de pe plic si se adauga la crema de vanilie calduta si ea...

se adauga peste piureul de mere...se da la frigider sa se intareasca...

se da iar la frigider...

se pregateste frisca si se adauga peste crema de vanilie...

se decoreaza cu migdale si gataaaaa
imi plac mult straturile, sunt egale, frumos aliniate... gustul: mirobolant! vorba cuiva... ;)

miercuri, 25 martie 2009

Cremsnit

una dintre prajiturile mele preferate... imi aminteste cu drag de copilarie... si de mama

prajitura e fina, delicata si... va las pe voi sa va convingeti! :D

poza de defilare:


Ingrediente:
foi de cremsnit ( gata cumparate, ca sa nu-mi mai bat capul)- ca sa puteti taia mai usor, va recomad sa rumeniti un pic foile in cuptor si sa le dati apoi la racit
5 oua
300 gr.zahar
1 l lapte
100 gr.amidon
200 gr unt ( eu am pus 100 gr ca sa fie mai light)
zahar vanilat
300 ml frisca (optional)- nu apare in poza

Laptele se pune la fiert impreuna cu vanilia...


albusurile se bat spuma, pana fac tepi...
apoi se adauga zaharul si se bate bine pana se obtine o spuma tare si lucioasa


se adauga unul cate unul galbenusurile...


apoi se incorporeaza amidonul



cand laptele incepe sa fiarba, se dauga spuma de albusuri treptat, nu toata odata si se amesteca bine cu lingura...
specificatii!!! oala in care fierbeti laptele sa fie destul de mare ca sa incapa si spuma de albusuri...
amestecati tot timpul pana incepe sa se ingroase...
trebuie sa rezulte o crema groasa ( sa cada greu de pe lingura de lemn)

cand este calduta, mai bine rece, se incorporeaza untul taiat cubulete...



crema se da la rece sa se intareasca bine...
se pune pe foaie...

se netezeste bine...


apoi am adaugat si 300 ml frisca lichida batuta bine la mixer...
o montam deasupra cremei niveland frumos...
iar deasupra am pus o foaie faramitata ca sa pot taia frumos cresnitul
ta daaam!

mai de aproape
se sectiunea!

bun rau! :D

vineri, 20 martie 2009

Ficatei libanezi

Cui ii plac ficateii prajiti alaturi de mujdeiul de usturoi ii va placea si reteta asta...

prin urmare avem nevoie de:

ficatei de pasare
o ceapa
ardei iute
3-4 catei usturoi
zeama de la o lamaie
1/2 de lingurita ienibahar (optional)
sare
piper
ulei pt prajit!


ficateii se pun la prajit in ulei, iar in mijloc se pune ceapa taiata in 4- la mine s-a desfacut in mai multe :))
se adauga condimentele si se lasa la foc mic pana se fac asa cum place fiecaruia...

intre timp am dat usturoiul pe razatoare, am taiat ardei iute, nu pe tot ci doar varful...


se stoarce bine lamaia, se amesteca impreuna cu usturoiul si ardeiul...
cand ficateii sunt gata, inchidem focul, apoi adaugam maglavaisul de mai sus si acoperim cu un capac pret de 7 min.


am servit cu orez! merge bine cu lipie arabeasca...:D
eu as fi adaugat mai multa lamaie...
nu trebuie sa fie prea acri, prea iuti sau prea usturoiati!

mai de-aproape:

reteta o am de aici http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/20146/Ficatei-libanezi/ apartine sarei nc pusa in executie de BD
multumesc fetelor :)

miercuri, 18 martie 2009

Chiftelute cu ciuperci

bun si rapid! :D

poza de prezentare:



130 gr. ciuperci Champignon
400 gr. cartofi fierti
40 gr. cascaval
2 oua
2 linguri rondele ceapa verde
ulei pt prajit
sare
piper

se servesc cu iaurt si verdeata dar... pe parcurs m-am razgandit! si am facut o crema de branza cu iaurt! :D


se rad cascavalul, cartofii, si ciupercile...se amesteca bine

apoi oualele, ceapa rondele sarea si piperul...


de aproape :D


in timpul procesului de amestecare...


am pus o lingura rasa de gris pt ca mi s-a parut cam moale compozitia...
se prepara circa 8 chiftelute se dau prin faina si se prajesc in ulei 6 min. pe fiecare parte.
se scot pe un prospo de hartie absorbant! :D

crema garnitura:
3-4 ridichi date pe razatoare mare
200 gr. branza de vaci
300 gr. iaurt( se scurge bine)
1 lingura rondele ceapa verde
sare
piper

bun, bun! :D