luni, 22 iunie 2009

ce frumosi sunt macii... asa fini si delicati! :D

pozele sunt facute la sfarsitul lunii mai, in apropiere de Mausoleul de la Marasesti... am oprit putin si am facut in 5 minute cate poze am putut! :D

lanul cu maci mi-a furat privirea, si n-am rezistat comtrastului viu si natural de culori rosu, verde si bleu si am imortalizat...! picaturi mici de culoare intensa ce transforma totul... pretutindeni langa caile ferate, in lanurile de grau... se vedeau stropi rosii... puncte vii... celui mai banal si sters loc ii furau un strigat de admiratie!















vineri, 19 iunie 2009

Tocanita de cartofi cu costita afumata!

au aparut cartofii noi de ceva vreme si m-a palit o pofta teribila de o tocanita cu costite afumate de porc sau chiar carnati afumati... si cu o salata de varza alaturi! ce mai, strasnic!
am fost la piatza repejor si m-am intors cu barabulele, costita... si verdeata proaspata...

aveam cativa baby carrots in congelator si am zis sa-i gatesc si pe dansii si ... cam atat!

repede si bun!

la sedinta foto:


Ingrediente:
1 k de cartofi noi (aprox)
1 ceapa
2 morcovi potriviti, eu am pus baby carrots
costita afumata sau carnati afumati
bulion
3-4 catei usturoi
patrunjel, marar
sare
piper
1 varf lingurita boia de ardei dulce
2 foi de dafin
costita se taie felii...mai groase, mai subtiri...

ceapa se pune la calit intr-o lingura de ulei, iar cand devine sticloasa se adauga costita...
se parpolesc putin impreuna...

apoi se adauga cartofii...

se adauga apa doar cat sa acopere ...
se adauga foile de lauri... :D

cand incepe apa sa fiarba se adauga morcovii congelati... daca puneti crud, il puneti la fiert o data cu cartofii...
cand cartofii sunt pe jumatate fierti se adauga 2 linguri de bulion... se amesteca bine sa se dizolve... se adauga boiaua, piperul...


cand mancarea e gata se adauga usturoiul dat prin razatoare si verdeatza tocata marunt! se acopera cu un capac pret de 5-10 min... si gataaa!

bun, domle, bun!
am papat cu mare pofta! :D


sa aveti pofta! :D

luni, 15 iunie 2009

Cocktail de menta

pe caldurile astea nu-mi doresc decat sa sorb cate o inghititura de cocktail racoritor si sa stau sub o umbreluta...sa ma destind!

poza de album:
Ingrediente:
3 cuburi de gheata
2 cuburi zahar
40 ml lichir
zeama de la o jumatate de lamaie
foarte putina coaja rasa
2-3 linguri cu varf inghetata de menta, vanilie... (nu am gasit de menta si am luat de vanilie)

toate ingredientele se pun in blender...


continutul se toarna in pahare, se decoreaza cu o felie de lamaie si cu o umbreluta

deci imi place maxim ...as bea vreo 5...


sa va mearga bine! :D :P

sâmbătă, 13 iunie 2009

Prajitura cu visine - deliciu fructat de vara! :D

au aparut si visinile in sfarsit... de cand le asteptam... :D

asa ca am facut repede o prajiturea si un compotel delicios! :D

prajitureaua e delicioasa, pufoasa si acrisoara ... cumetrele visine sut de vina!:D

pozele de prezentare:



de aproape...
frumoase patrate pe farfurie...

Ingrediente:

12 linguri zahar
2 pliculete zahar vanilat sau 1 pliculet zahar vanilat Bourbon
4 oua
9 linguri ulei
10 linguri lapte (caldut)
15 linguri cu varf de faina
1 pliculet praf copt
800 gr visine fara samburi

Aceste cantitati sunt pt o tava mare- cum este cea de aragaz!

EU AM FOLOSIT JUMATATE DIN INGREDIENTE SI AM FOLOSIT O TAVA DE 21X33cm!



visine se spala, se curata de cozi si samburi...

se freaca ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat...

se adauga uleiul putin cate putin, laptele apoi faina amestecata impreuna cu praful de copt...

aluatul care rezulta trebuie sa fie subtirel... o idee mai gros ca la clatite...

tava se unge cu putin ulei, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia...
visinile se dau prin putina faina si se pun deasupra usurel...
nu am pus zahar peste visine, va sfatuiesc sa faceti la fel... iese super buna!!:D

tava se da la cuptor timp de 30-40 de min in cuptorul preincalzit...

am lasat-o sa se raceasca, am pudrat-o cu zahar, am pus pe farfurie si... yummy!

sectiuni apetisante....:P
:D

iubesc prajiturile cu fructe... si cu visine e yummy rau! :D reteta este a lui Poca, pe care o pupez cu foc ca mi-i draga tare!

pofta mare daca o comiteti!:D

ps. tava are 21x33!

joi, 11 iunie 2009

luni, 8 iunie 2009

Cuburi marmorate cu ricotta si rosii - aperitiv

un aperitiv aratos si excelent, il voi reface ori de cate ori voi avea ocazia! :D il recomand cu placere, mie mi-a placut mult...

am gasit ricotta la oferta si desi aveam mai multe retete delicioase cu aceast ingredient la baza m -am hotarat la reteta asta...

are in gust picant, mediteranean...datorita ierburilor aromate... :P

poze de prezentare

de aproape...cu o maslina verde-n varf...

aperitivul se face din 2 compozitii si le voi prezenta pe fiecare in parte

1 compozitie pe baza de rosii

3 oua
90 gr.faina
1 cutie 480-500 gr. sos de rosii nu bulion... eu am avut rosii depielitate taiate cubulete mici, apoi date la blender
2 catei usturoi
2 lingurite ulei de masline
masline verzi, negre taiate rondele
1 lingurita busuioc
sare
piper


2 compozitie pe baza de ricotta

1 ou
250 gr. ricotta
20 gr. faina
1 linguritza oregano
sare
piper

rosiile le-am dat la blender...pana am obtinut un piuree...

sosul de rosii se pune intr-o craticioara, se adauga usturoiul dat pe razatoare, busuiocul, uleiul...
se potriveste de sare si piper...
se da sa fiarba la foc domol timp de 10 min.

apoi se adauga maslinele...


intre timp se bat oualele...

se adauga faina...

cand s-a racit piureul de rosii se adauga peste faina cu oualele...


in continuare...
ricotta se mixeaza bine cu oul...

se adauga sarea, piperul si oregano...

am folosit o tava de yena... am pus in ea prima compozitie cu rosii si masline...

cu o lingura se pune deasupra din compozitia de branza...

apoi am trecut o scobitoare...prin rotocoalele de branza...

am dat la cuptor timp de 25 de min... in cuptorul preincalzit...

taiati in cuburi, romburi sau ce vreti voi... dar numai dupa ce s-a racit complet, puteti s-o dati la frigider chiar apoi s-o taiati...

iaca pe farfuricion
din fatza...
si un cubulete :D
mie mi-a placut mult!

reteta este a Silviei, careia ii multumesc! reteta e super!