marți, 27 octombrie 2009

Gogosi Marbella

de mult nu mai facusem gogosi, iaca, le-a venit si lor vremea!:D
pufoase, aurite nu rezisti sa nu mananci vreo cateva! cele cu silueta stati deoparte!:))

sunt excelente calde; a doua zi la cafea le-am bagat cateva sec. la microunde si s-au lasat infulecate rapid!:D

Prezentarea:


pufosenia...

Ingrediente:
500 gr. faina
3 linguri zahar
2 oua
1 galbenus
200 ml. lapte cald
1 cub drojdie proaspata (25 gr.)
3 plicuri zahar vanilat
1 praf sare
optional - coaja rasa de portocala si/sau lamaie- da un parfum imbietor- eu am uitat sa pun pur si simplu!
zahar pudra

drojdia se dizlova in cateva linguri de lapte si o lingura de zahar...

se face o adancitura in faina si se rastoarna in mijloc drojdia ( eu am pus direct in cuva robotului)

dupa ce dospeste drojdia...

se adauga oualele mixate bine, restul de zahar, zaharul vanilat, sarea...si laptele putin cate putin...

aluatul se framanta usor cu mainile infainate, pana devine elastic...
am pus aluatul in castron timp de jumatate de ora pana si-a dublat volumul...


aluatul se rastoarna pe masa infainata...
se intinde o foaie mai grosuta si se decupeaza forme cu ce avem la indemana- de preferat forme mai mici

se mai lasa cam 10 min pe masa apoi se prajesc!

uleiul trebuie sa fie foarte bine incins, focul potrivit!
se pun cate 3-4 bucati odata, se fac foarte repede...
se umfla imediat, intorceti-le permanent ca sa nu se arda!

se scot pe un prosop absorbant de hartie, se pudreaza cu zahar!



astea-s toate!
Pofta mare!
sexi-une!:))

reteta este ungureasca, executata de Poca, pe care o pup cu foc, pt ca merita!:D

vineri, 23 octombrie 2009

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Una din mancarurile mele preferate... prea multe nu-s de spus, pun repede reteta ca m-a astepta o nunta de amenajat! :)))

Pozele de prezentare:



Ingrediente:
400 gr. ciuperci (eu am trisat si am pus 200 gr. si 200 gr. piept de pui :D)
350 gr. smantana
o ceapa potrivita
2 linguri rase de faina
2 catei de usturoi
marar (da un gust mirobolant mancarii)

Incingem in tigaie 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa taiata marunt, amestecam pana devine translucida, apoi adaugam ciupercile (in cazul meu mai intai puiul, apoi ciupercile)


cand puiul arata asa, am adaugat ciupercile...


lasam ciupercile sa fiarba in sucul propriu, ca vor lasa ceva zeama, cand scad si arata asa...

completam cu apa sa fie bine acoperite...

aducem la punctul de fierbere, mai lasam 10 min. apoi adaugam smantana amestecata impreuna cu faina... mai lasam 5 min sa fiarba...

am presarat deasupra marar tocat si usturoi pisat- fiecare isi pune cat vrea si daca vrea- nu am pus in craticioara....
mamliguta se face in functie de cum ii place fiecaruia!:D
gataaaa!
miroase excelent!:D

mmm...

sa aveti pofta maxima!:D

Premii de la super-gospodine!:D

De la Nana si Ella:
va multumesc. dragutelor!:P
De la la Ella, un bb! :P

te pup, Ella!:D
De la Poppy:
multumesc tare mult!:D

va multumesc ca v-ati gandit la mine! le ofer in continuare:

Cami
Alison
Alexandra Miches

luni, 19 octombrie 2009

Tort cu crema fina de frisca si branza

azi vin sa va indulcesc cu o felie de tort cu crema fina si aromata :D

Pozele de prezentare:


Ingrediente pt blat:
3 oua mari sau 4 mici
150 gr. zahar
150 gr. faina
1/4 lingurita praf de copt
albusurile se bat bine pana fac tepi...

se adauga in ploaie zaharul putin cate putin...apoi galbenusurile unul dupa altul...

faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se adauga peste albsuri...

compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (umezita) ca sa stea in forma

se da in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de min.
inainte...

dupa...


Ingrediente pt crema de frisca si branza:
4 galbenusuri (sa fie proaspete, foarte proaspete ca nu le procesam termic)
200 gr. zahar pudra
2 pachetele zahar vanilat
1 kg branza de vaca fina ( eu am folosit 500 de gr. branza de vaca si 500 gr. ricotta)
coaja rasa de la o lamaie(io am pus si de portocala)
zeama de la ea
2 lingurite de coniac
2 plicuri jumate de gelatina (25 gr.)
500 ml frisca lichida
1 borcan dulceata de caise
optional
conserva de piersici/caise pt decor
cu siropul se insiropeaza blaturile
gelatina se pune la inmuiat pt 10 min. in apa rece

batem cu mixerul cele 4 galbenusuri, zaharul vanilat si zaharul pudra...


pana se albeste compozitia...

adaugam branza, coaja de lamaie rasa, sucul de lamaie si coniacul...

se adauga compozitia de galbenusuri...


gelatina s-a umflat deja, o punem pt cateva sec.in m.o. in reprize! atentie nu o opariti, nu o fierbeti!


se adauga peste compozitie, mixand cu mixerul pana se inglobeaza...
se da la o parte...intre timp pregatim frisca...
frisca gata pregatita...

se adauga peste compozitie...

dupa ce blatul s-a racit se taie pe 2 nivele...
primul se pune in tortiera, se insiropeaza- nu prea tare, apoi se unge cu dulceata de caise :D -va sfatuiesc sa puneti un strat generos...:D
se adauga crema...


se niveleaza bine si se adauga al doilea blat. in mod normal se pudreaza cu zahar (asa e reteta originala) dar eu am ales sa insiropez si sa ung iar cu dulceata partea interioara a blatului care urma sa fie pusa peste crema...

am acoperit apoi cu un strat fin de crema si am pus fructele deasupra...
am presurat migdale pt decor!
scuzati stangacia in ale decoratului, ma cam grabeam:D

sectiune din tort:

mult asteptata felie:


reteta este a lui pitt, multe multumiri!:D
crema e fina si aromata( cautati o branza de vaca fina, sau ricotta sau Quark)
blatul de jos trebuia sa-l retusez si sa-i tai burta(partea bombata) ca sa iasa blaturile egale :)) deh, m-am grabit!:D
astept impresii!:D