miercuri, 27 octombrie 2010

Pui dulce- acrisor la wok pt azi...varianta rapida

eram la carrefour zilele astea... am trecut pe la raionul cu chinezisme si m-a ispitit un plic cu condimente pt pui dulce- acrisor... a iesit o bunatate...repede si fara bataie de cap...




Ingrediente:
1 piept de pui dezosat
1 praz potrivit
1 morcov mic
jumatate de ardei gras
ulei pt prajit
1 praf pudra ghimbir
1 plic cu maglavais

pieptul de pui se taie in bucati si se calesc pt cateva minute in wok in 2 linguri de ulei incins

se adauga pudra de ghimbir...

legumele taiate se adauga peste pui si se calesc pt cateva minute- dar sa ramana al dente...

se adauga plicul cu condimente... se amesteca impreuna bine si se lasa pe foc 3-4 minute...

se serveste cu orez basmati- un deliciu!


joi, 14 octombrie 2010

Orez cu ou - chinezarii

mancarea chinezeasca e la mare cautare la mine in casa!:D ca sa nu mai zic ca al meu barbat are o dexteritate la betele astea de raman trasnita! :D

orezul asta e foarte foarte bun! il recomand nu numai ca garnitura ci si ca atare!:D puteti adauga mai multe legume, dupa preferinte!:D

prezenteishan:

apropie-te!:D

Ingrediente:
1 cana de orez prefiert - bobul lung
2 oo
ciuperci - puteti adauga si alte legume
sos de soya
am mai pus la dorinta mea condimente: curry si mix de 5 condimente

orezul se spala bine in cateva ape... apoi se pune la fiert in doua cani de apa- aceeasi cana cu care ati masurat orezul, un praf de sare si un strop de ulei!:)


astea sunt condimentele!

oole se bat bine ca pt omleta, si se prajesc in tigaie, avand grija sa faceti bucatele mici ...




ciupercile se prajesc si ele separat...

orezul se amesteca impreuna cu franjurii de ou...

se adauga ciupercile...

am adaugat un strop de sos soya, puteti pune sare in loc, curry si mixul de condimente...
e foarte bun!:D

orezul e separat, frumos, bob cu bob!





stiu ca nu e reteta standard, eu am daptat in functie de gustul meu!

luni, 11 octombrie 2010

Pui cu ciuperci - tocanita

revin cu reteta mai tarziu...

ciupercile sunt preferatele mele...in orice forma posibila! tocanita asta e delicioasa! m-am cam grabit cand am facut pozele...
am scapat cateva picaturi de sos pe marginea farfuriei! :D ma iertati, da?

repejor pe farfurie:


Ingrediente:

3-4 pulpe de pui- eu am pus dezosate
300 gr. ciuperci
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
50 gr. unt
2 linguri de faina
1 pahar de vin alb
4 linguri de bulion
1 jumate pahar cu apa
sare
curry
amestec 5 condimente

carnea se condimenteaza bine... si se lasa putin timp sa se odihneasca... se prajesc in putin ulei incins... se intorc si pe o parte si pe alta...e asa maronie datorita condimentelor...

se scoate carnea pe o farfurie... ceapa taiata si usturoiul se calesc in uleiul aromatizat de condimente...

se adauga carnea peste ceapa aurie...
se stinge cu vin...

se adauga bulionul...si apa...


se adauga ciupercile calite in unt... se mai adauga condimente daca este cazul...
se acopera oala si se lasa sa mai scada vreo 10 min...


se mannanca bine cu crutoane de paine prajita... la sfatul Amaliei, am incercat si eu! ii multumesc!


Pofta mare!


vineri, 8 octombrie 2010

Banane prajite

am revenit!:D reteta este una chinezeasca, foarte usoara, foarte laudata in stanga si-n dreapta...pai, de ce sa nu incerc? :D

bananele dulci, cu crusta crocanta in exterior si moi in interior...

daca tineti la silueta aveti voie una, maxim 2 bucatele :)))


prezentarea:

de aproaaape...



Ingrediente:

4 banane ferme -decojite si taiate pe lung, si bucatite
100 de gr. faina
1 lingura de zahar
1 lingurita praf de copt
1 ou
100 de ml lapte
scortisoara
1 lingura nuca de cocos rasa
coaja de la o lamaie sau esenta
1 strop esenta rom


inghetata -optional- o inghetata absolut delicioasa, eu nu le am cu inghetatele dar la asta...e greu :D
caramel- optional


se face un aluat din faina, praf de copt, ou, zahar, scortisoara, nuca de cocos, esenta de vanilie si lapte... daca este prea vascoasa compozitia mai adaugati lapte...


lasati cateva minute aluatul sa faca bulbuci...:))

bananele se trec prin compozitia asta si se prajesc in ulei incins si pe o parte si pe alta!:D
daca vreti, puteti sa le scoateti pe un servet absorbant ca sa mai elimine din surplusul de ulei...

le-am servit alaturi de inghetata cu nuci caramelizate si caramel...

moaaa...bomba de calorii nu alta...da bun n-am ce zice!:D

vedeti cu caramelul straluceste in lumina reflectorului? :)))

dar aici? :)))



lasand gluma! pofta mare! multumesc, Paradis!

marți, 5 octombrie 2010

ce mancaruri preferati si/sau detestati!? :D

pana cand e gata puiul cu ciuperci... as vrea sa schimb cateva impresii cu voi!:D

ma gandeam ce sa mai gatesc, ce sa mai prajituresc... inevitabil m-am gandit la ce imi place foarte mult...

- ciulama de pasare cu ciuperci
- supa de pui
- ardei/rosii umplute
- vinetele gatite in orice forma
- orez cu legume si ou
- ciuperci in orice forma

la celalat pol sunt, negativ desigur sunt:

- ciorba de burta
- ciorba de peste
- mancaruri cu organe gen rinichi, plamani si alte asemenea
- prajeli- cand eram adolescenta ma omoram dupa ele, acum nu prea

cred ca am sarit cateva, daca imi amintesc, actualizez :D

vineri, 1 octombrie 2010

Mancarica de bame

o mancare pe care nu multi o tolereaza... eu sunt printre cei care o apreciaza pt bunatatea ei...

mama imi facea mancarica asta si imi placea foarte mult! ce-i drept o gatea mai zemoasa nu asa scazuta, dar asta nu reprezinta o problema...

desi mama nu le oparea separat ca sa elimine mucilagiul pe care bamele le lasa, eu le-am oparit... cu sau fara mucilagiu...e la fel de buna!:D

puteti folosi bame proaspete,tinere, curatate de codite...

iaca pozele...

apropie-te... :D

Ingrediente:

400-500 gr. bame congelate
1 piept de pui
1 ceapa marisoara
2 catei de usturoi
1 conserva rosii cubulete
ulei
sare piper
1 lingura de otet


se pune 1 litru de apa la fiert impreuna cu otetul si un praf de sare... bamele se dau in cateva clocote, apoi se scurg si se dau la o parte...

se incing cateva linguri de ulei in tigaie... calim usor usturoiul si ceapa...pana isi schimba usor culoarea...

se adauga pieptul de pui taiat cubulete...

cand pieptul de pui isi schimba culoarea... se adauga conserva de rosii, impreuna cu o cana de apa...


se fierbe totul 10 min... dupa care se adauga bamele...
lasam la fiert 10-15 min...se potriveste la gust de sare si piper...

eu am fiert mai mult si am scazut mancarea...o puteti lasa cu mai mult sos!

pofta mare!