duminică, 8 mai 2011

Prajitura fina cu ness

o prajitura fina si delicioasa pe care o recomand cu placere amtaorilor inebuniti dupa cafea si nu numai! crema fina si blatul ajung sa se confunde dand prajiturii o finete deosebita!
dimensiuni tava 30x35
asa arata:


Ingrediente:
10 oua
600 gr. zahar
1 lingura de faina
300 gr. nuci macinate
1 pachet si jumatate de unt- din poza mai lispseste jumate de pachet
1 ligura de ness

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 300 gr. de zahar...

se adauga nuca macinata, amestecand usor de sus in jos...
apoi se adauga si lingura de faina...


din compozitia obtinuta se coc pe rand 3 foi..pe fundul tavii...

tava trebuia unsa foarte bine si tapetata cu faina...recunosc ca mi-a fost un pic greu sa le dezlipesc de pe tava...m-am ajutat de un cutit cu care am trecut frumos de jur imprejur...

foile se coc in cuptorul preincalzit si se lasa la copt 10-15 min...

Pt crema:
galbenusurile se freaca bina cu 300 gr. zahar si cu o lingura de ness dizolvata intr-o lingura de apa.

crema se pune la bain-marie si se amesteca mereu pana aceasta capata consistenta unei smantani mai grosute...

untul de la temperatura camerei se mixeaza putin apoi se incorporeaza crema RECE lingura cu lingura...

puteti sa strecurati in crema putin miez de nuca maruntit...

foile se umplu cu crema, avand grija ca ultimul strat sa fie de crema...
puteti sa pudrati cu zahar si/sau cu ness...

prajitura se tine la rece pana a doua zi...

este un deliciu!

de aproape...



Pofta mare! reteta e din Good Food!

marți, 3 mai 2011

Tort Egiptean

moa...mi nu nat...

un tort foarte foarte bun pe care il recomand cu placere gurmanzilor su nu numai :D

asa arata:

...

sectiuni:

Ingrediente:
pt. o foaie- ne trebuie 3 foi
2 albusuri
2 linguri de zahar
0.5 linguri de faina
40 gr. nuci macinate

Crema1:
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
340 ml. lapte
2 linguri de faina
170 gr. unt
vanilie

Crema2:
250 ml. frisca lichida
150 gr. zahar
120 gr. nuci zdrobite bucati ai mari

Decor:
250 ml. frisca
50 gr. ciocolata alba
bucati mici de zahar ars

am prajit/ rumenit nucile in cuptor apoi le-am macinat



albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul...

apoi se adauga nucile macinate si faina...


se incorporeaza usor amestecand de sus in jos...

se tapeteaza fundul unei tavi de copt blaturi de tort -diametru: 24 cm
se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de min...

se pregatesc pe rand toate cele trei foi...si se lasa la racit ...


Crema1:
galbenusurile se freaca cu zaharul...

se adauga laptele si faina...

compozitia se pune la fiert la foc mic amestecand constant...pana cand va capata consistenta unei budinci...
crema se lasa la racit...

untul se mixeaza intr-un bol si crema rece se adauga lingura cu lingura pana se incorporeaza toata...


crema se da la frigider...

Crema 2...

zaharul se topeste la foc mic, se caramelizeaza usor avand grija sa nu se arda...si se toarna in strat subtire pe o foaie de copt...

cand zaharul se raceste... se pune intr-o punga si se striveste bine cu sucitorul...

mixam frisca lichida intr-un bol incapator la care se adauga nuca maruntita si zaharul ars...

incepem sa montam tortul:
foaie+ 1/3 crema 1+ 1/3 crema 2 +foaie etc.

pe prima foaie se adauga 1/3 din crema 1...

se niveleza frumos...

peste prima crema se adauga 1/3 din crema 2...

se intinde cu grija...
si de aduga foaia 2...
si continuam dupa exemplul dat...

in stadiu final...

pt decor am batut frisca lichida, am montat-o deasupra...am razuit ciocolata alba si am presurat putin din zaharul ars zdrobit, pastrat special pt asta...

tortul se da la frigider pt minim 6 ore...

asa arata minunea:

o felie la poznat:



un tort minunat, fara sa exagerez!

spor la lucru! merita orice minutel din timpul vostru!:D

Sursa: Alina


Alina a preluat si ea reteta de la Amalia! Eu le multumesc amandurora!:D Link

duminică, 1 mai 2011

Spaghetti Chicken Alfredo

o reteta buna, delicioasa si rapida!

cateva pozne cu mancarea:

1 fara 10 min? :D

Ingrediente:

400 gr. spaghetti
1 piept pui
300 ml smantana pt gatit (lichida)
100 gr. unt
4-5 linguri parmezan ras
3 catei de usturoi
sare
piper
condimente pt pui
patrunjel

spaghettele se pregatesc urmand instructiunile dupa ambalaj...sa nu le fierbeti prea tare, sa fie 'al dente'

puiul se taie fasii, se condimenteaza simplu cu sare si piper sau cu mix de condimente pt pui, eu am folosit Galeo; aveti grija ca e destul de sarat...
carnea se prajeste intr-o tigaie teflonata, fara ulei...pe o parte si pe alta...



intre timp facem sosul...
untul se topeste in tigaie...

se dauga usturoiul ras, si aromatizam cateva secunde ...NU prajiti usturoiul...

apoi adaugam smantana lichida, si amestecam bine pret de 2-3 minute...


apoi adaugam parmezanul...amestecam bine pana se topeste...
sosul este foarte cremos si gustos :D

sosul se toarna peste paste ...se toaca patrunjelul se se pune deasupra...

rezultatul final:


reteta este a lui Teo, careia ii multumesc!