marți, 26 iunie 2012

Semifreddo de cafea

reteta asta este pur si simplu minunata...m-am indragostit instant de ea...fina, cremoasa...delicata...
pt iubitorii de cafea only! ;)

zambiti va rog! :D

in admirare...

prima lingurita...
si acum Ingredientele: (6 forme de silicon medii)

180 ml lapte condensat
50 gr. cafea solubila, poate fi si nesquick
50 ml lapte rece
250 ml frisca lichida


cafeaua solubila se dizolva in laptele rece...

cafeaua rece se amesteca impreuna cu laptele condensat...


frisca se bate separat...
amestecul de cafea se toarna in fir subtire peste frisca amestecand de jos in sus pana se incorporeaza...
va sfatuiesc sa gustati in timp ce incorporati cafeaua... daca veti considera ca e foarte aromata, nu turnati tot...
mixati apoi la viteza mica 1-2 min pana capata consistenta

am turnat compozitia in forme de silicon apoi am dat la congelator timp de 3-4 ore...

cand rasturnati pe farfurie pudrati cu cacao dulce...


pofta mare! Reteta este a Laurei Adamache pe care o pup si-i multumesc!

duminică, 24 iunie 2012

Martini cu capsune

reteta este a lui j. oliver - revin
o seara minunata!
2 portii:
2 maini de capsune foarte coapte
frunzele de la un fir de menta proaspata
2 maini cuburi de gheata
150 ml gin sau votca


paharele trebuie racite in congelator aprox jumatate de ora...
puneti cate 3 capsune pe fundul fiecarui pahar - daca sunt prea mari taiati-le in bucati
restul capsunelor le-am zdrobit bine cu o furculita/ sau la blender le-am 'aruncat' intr-un shaker alaturi de frunzele de menta, gheata si ginul... le-am 'zbantuit' bine bine in toate directiile... am trecut printr-o sita continutul apoi am turnat in pahare...

rezultatul...


miercuri, 20 iunie 2012

Bruschete cu rosii si usturoi

o gustare f buna care imi place f mult...
revin cu vorbele maine :D

la poznat:

Ingrediente pt un bol mic, cred ca sunt cam doua portii
2 rosii carnoase
4 catei usturoi nou
patrunjel
oregano
sare
ulei de masline

o bagheta care se taie felii mai pe diagonala nu asa cum am facut eu :))
se rumenesc in cuptor sau intr-o tigaie si pe o parte si pe cealalta...

rosiile se taie cubulete mici, usturoiul se marunteste si el... patrunjelul se toaca marunt...se adauga sare dupa gust, un varf lingurita oregano si ulei de masline...
se amesteca toate apoi dat la frigider timp de 15-20 min ca sa se interpatrunda aromele...

feliile de bagheta se 'impodobesc' cu salata si... pofta buna!

portia mea :D

luni, 4 iunie 2012

Tapenade

o reteta minunata... o gustare delicioasa si un aperitiv excelent pt iubitorii de arome mediteraneene...peste, masline, ulei de masline... revin


poza de album:

o muscatura...

Ingrediente:

200 gr. masline negre fara samburi
2-3 catei de usturoi
2-3 fileuri ansoa ( eu am pus o conserva de ton)
1 lingura de zeama de lamaie
3 linguri ulei de masline
biscuiti crackers sau paine prajita
2 linguri de capere- am sarit peste ca nu am avut :)
rosii pt decor



am pus toate ingredientele in cuva robotului... tonul se scurge de apa (daca este in suc propriu)
se mixeaza bine tot...

cu pasta obtinuta am uns crackers... minunaaat!

mmm...

merge de minune cu rosii, ridichi...
pe langa!

reteta este de la Edith! o pup si-i multumesc!