sâmbătă, 28 iulie 2012

Inghetata de mure

fusei la piata acum cateva zile si pe o taraba... asezate am ochit niste mure mari, pline, coapte si am zis... inghetata sa fie si...inghetata a iesit :)

racoroasa, acicoasa... fermecatoare pt simturi...

rezultatul:




:D

Ingrediente:
250 gr. mure
80 gr. zahar
2 oua
2 cutii de iaurt cremosso
1 plic zahar de borbonel
1 picatura esenta lamaie

ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul borbonel... pana spumeaza...

se inglobeaza iaurtul...

mixati bine...

murele se spala usor, usor...
peste ele se adauga o lingura de zahar...

le mixati in blender...
apoi pireul obtinut se strecoara printr-o sita fina... sa aveti rabdare ca eu am stat cateva minute
bune pana am strecurat tot ... :))

birdeloo se tot impleticea prin picioarele mele :))

asa...sa revenim...
pireul de mure se inglobeaza in compozitie...

iaca asa...

apoi am turnat in formele de inghetata... pe care le-am racorit cu apa rece in prealabil...



dati la congelator pt minim 4 ore...

asteptati putin inainte de a le scoate...ies f usor... daca e un vas mai mare...sau un castronel... scufundati putin vasul in apa calduta...

...

f buna...


reteta este a Laurei Sava! multumesc :*

joi, 26 iulie 2012

Mancare rapida de ardei

o mancarica rapida...si gustoasa...
o recomand cu placere :D

pe farfurie:

...

Ingrediente:
5-6 ardei grasi grosi la doaga...aia subtiri is pt umplut...
5 cepe potrivite
kaizer afumat, eu am pus putin...eu spun ca 150- 200 gr e numai bine
foi de dafin
patrunjel verde
sare
piper

ardeii i-am copt pe o tabla direct pe ochiul aragazului...
i-am decojit si i-am taiat fasii...


kaizerul se taie feliute si se rumenste in tigaie...
ceapa se taie grob, apoi se caleste in uleiul ramas de la kaizer ( daca e pre aputin completati) ... pana se aureste...

se adauga si dafinul ca sa lase aroma...

cand ceapa s-a aurit adaugati ardeii taiati fasii si lasati sa dea in clocot...apoi adaugati si kaizerul...

pofta mare!


nu mai stiu exact a cui e reteta, banuiesc a a lui Iepurash sau any- anette...multumesc oricum, mancarea e delicioasa!

marți, 24 iulie 2012

Briose cu ricotta si zmeura

minunate:P

eram pe la kaufland si am trecut pe la raionul cu produse la reducere... am ochit niste ricotta si am zis sa fac ceva dulce... mai intai, apoi o sa ma gandesc si la ceva sarat ...am postat deja un aperitiv marmorat cu rosii si ricotta care e de-a dreptul...pur si simplu foarte bun...
asa...am luat cateva cutii cu ricotta am venit acasa si m-am apucat de treaba...

asa arata...

Ingrediente:
pt. 10 buc mari sau 12 medii
50 gr. unt
125 gr. zahar
2 oua
400 gr. ricotta
40 gr amidon- am pus faina in loc
50 gr. gris
2 linguri cacao
2 linguri zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
coaja de lamaie rasa, esenta
1 praf sare


untul se freaca bine cu zaharul...

apoi se adauga ouale si se mixeaza bine...

se inglobraza ricotta...

faina amestecata cxu praful de copt si grisul...zaharul vanilescu si esenta de lamaie...

se scoate o treime din cantitatea de aluat si se amesteca impreuna cu 2 linguri de cacao...

am pregatit formele pt briose...eu am luat din aluminiu... se gasesc si de hartie...am vazut la kaufland...

se asaza aluatul cu cacao...


apoi se adauga cel alb...
nu le umpleti pana sus ca... vor creste in cuptor...

intre timp am pregatit sosul pt ele:
300- 400 gr zmeura
2 linguri de zahar
1 lingura suc de lamaie- am pus esenta in loc, nu o lingur aci o lingurita...
50 ml vin alb dulce

o lingura de zahar am pus la caramelizat...pt ca din greseala am pus o lingura de zahar peste fructe :D
cand zaharul s-a caramelizat, deci topit complet... am stins cu esenta de lamaie ( daca puneti suc de lamaie, sa aveti grija ca va sari din vas, atentie sa nu va opariti) apoi am turnat vinul...aici a sfarait, esenta fiind ulei nu a facut reactie cu zaharul incins...
se adauga zmeura si se da intr-un clocot...

dupa 30 de min la cuptorul preincalzit... briosele au fost gata...
le-am lasat la racit... la fel si sosul...

briosele se garnisesc cu sosul de zmeura...
:D
da, da :D

Pofta mare!



textura e moale, pufoasa, nu uitati ca are la baza ricotta... aduce a o prajiturea cu branza...
tips: daca atunci cand preparati compozitia vi se pare ca aluatul e prea gros, subtiati cu un pic de lapte, grisul va avea grija sa absoarbe tot :)
sursa: Secretele bucatariei

joi, 19 iulie 2012

Tarta cu afine si smantana

fructele verii sunt in toi... ma bucur de ele...prajiturind in fel si chip!
reteta deseara:D va pup!

poze de album


Ingrediente:
450 gr. aluat de tarta sau de pizza (nesarat) congelat
600 gr. afine
6 oua
900 gr. smantana
2 plicuri zahar vanilescu
130 gr. zahar
zahar pudra

am intins putin foaia cu sucitorul... am uns tava cu putin ulei... am tapetat-o cu faina...si am pus foaia de aluat deasupra...


am batut ouala cu zaharul, zaharul vanilescu...

apoi am adaugat smantana...
am mixat bine...

apoi am turnat compozitia in tava...

am repartizat fructele cat de cat uniform... (zmeura era intr-un pahar in frigider, si am zis sa o pun si pe ea in simfonia asta)


am dat la cuptorul preincalzit timp de 35- 40 min...

se scoate, se lasa sa se racoreasca apoi se pudreaza cu zahar...

Pofta mare! e o reteta simpla, fructata, delicioasa! aluatul congelat din imagine era cam saratel... ca pt pizza ca nu am cautat prea mult din acel care imi trebuia. am absorvat ca peste noapte la frigider gusturile s-au echilibrat in asa fel in cat la gust era pur si simplu perfecta, fara exagerare!



sursa: Secretele Bucatariei