joi, 8 august 2013

muffins cu inima de ciocolata lichida

yum yum, ce ciocolatoase si fine si delicate si... the perfect dessert!



Ingrediente:
60 gr. unt nesarat + unt pt unsul formelor
80 gr. zahar
3 oua
2 lingurite ness
1 praf de sare
120 gr. ciocolata neagra (70% caco)
6 linguri potrivite de faina
se bat bine oualele cu zaharul, sarea si nessul...
mixam bine timp de 2 min.
ciocolata se rupe bucatele... se adauga untul...si se introduce in mw cate 20 secunde... in reprize... pana se topeste ciocolata... se amesteca ... pana se omogenizeaza...
cand se racoreste ciocolata... se adauga peste compozitia de oua...
amestecati bine...apoi se adauga faina...
mixati pana se incorporeaza faina...
turnati compozitia in ramele unse cu unt...
umpleti 3/4...
dati la cuptorul preincalzit, la o temperatura de 200 C...timp de 10-11 minute...
cuptorul este aici cheia intregii ecuatii... inercati cu una... la 13 min... centrul era moale dar nu f lichid... apoi am redus timpul...
incercati e fun! si nu va ia mult timp! rezultatul e fermecator...
desprins din forma...
si centrul.... yum
minunate! decadente!
Enjoy!