luni, 31 martie 2014

Salata de avocado cu pui

Stiati ca? daca mananci avocado timp de o saptamana in fiecare zi, scade colesterolul cu 17 %?
ala rau, da? si il creste pe ala bun...
dar salata cum e? e buna? sau nu?
raspuns: delicioasa!

pam, pam:
Ingrediente:
1 piept de pui fiert
1 avocado bine copt ( molcut cand il apasati)
1/2 ceapa tocata marunt
zeama de lamaie
sare
piper
optional: fulgi parmezan
pieptul de pui fiert, rece se toaca din cutit...
intr-un castron incapator adaugati puiul, ceapa tocata, avocado decojit si pasat cu o furculita, sare, piper si lamaie dupa gust...
se serveste pe triunghiuri mici de paine prajita, sau pe felii depaine de casa iar deasupra se presara parmezan razuit sau fulgi, daca va place!
pofta mare! un aperitiv gustos!
urmeaza o prajiturea delicioasa! o saptamana faina!
sursa de inspiratie: Fb- Bahloul Daniela

joi, 27 martie 2014

Prajitura Fanta

Buna seara! La ceas tarziu vin scu o portie de desert!
Prajitura Fanta este o prajiturea delicioasa, usor ciocolatoasa, cu blat umed, cu crema de branza si budinca de Fanta.

Se face usor si o recomand cu placere! este o reteta de pastrat!

in imagine:
Ingrediente:
Blat
6 oua
100 ml ulei
1 plic praf de copt
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
2 linguri cacao
( am facut cu jumatate din ingrediente)
Crema:
350 gr branza de vaci ( am pus branza cremoasa)
200 gr unt ( 1 pachet)
150 gr. zahar

Glazura:
2 plicuri budinca de vanilie
4 linguri de zahar
1 litru de Fanta de portocale
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul...pana isi dubleaza cantitatea...

se adauga in ploaie faina amestecata  cu praful de copt si cacaoa...
apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma cu ajutorul unei linguri amestecand usor de jos in sus...
la final se inorporeaza putin cate putin uleiul...
tava ( 25x23) se tapeteaza cu hartie de copt... turnati compozitia in tava si dati la cuptorul preincalzit timp de 25-30 min.
faceti testul cu scobitoarea...
cand blatul s-a racit se insiropeaza cu 100 ml de Fanta...
Crema
untul moale ( la temp. camerei) se mixeaza cu zaharul ( va recomand zaharul pudra)...
apoi se adauga branza ..
crema se intinde peste blat si se da la frigider...
Glazura:Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic numai ca in loc de lapte, veti pune Fanta!
cand budinca e gata, se lasa la racorit ... acoperind vasul si amestecand din cand in cand ca sa nu faca pojghita deasupra!
glazura se adauga calduta peste prajitura rece!
 Prajitura se pastreaza la frigider acoperita, se portioneaza dupa bunul plac!
Pofta mare! Va pup! ne auzim curand!

luni, 17 martie 2014

Prajitura cu ciocolata si biscuiti

buna dragilor!
prajiturim? da, prajiturim...ei, prajituriim? normal ca prajiturim!
se face asa de usor... cat ai bate din palme!
daca se anunta musafiri, prajitura e ideala... scapi repede si basma curata! :))
asadar e buna si practica!

Ingrediente:
2 pachete mari de biscuti Petit Beurre
1 kg ciocolata de menaj de buna calitate ( se poate cu ciocolata cu lapte)
1 galetusa smantana (1kg) 20%
esenta rom
1 cana de apa
nuca macinata
Nota! am folosit jumatate din ingrediente!
 ciocolata se rupe bucati si se pune la topit intr-un castron pe bain-marie...
ciocolata topita se lasa putin sa se racoreasca...
smantana se inglobeaza putin cate putin in ciocolata topita cu ajutorul unui tel...
eu am pus ciocolata cu 50 % cacao, un pic amaruie as zice, dar nu-mi displace... daca considerati ca mai trebuie zahar adaugati dupa gust...
compozitia e usor acrisoara de la smantana dar combinata cu biscuitii dati prin rom...iese... jmecher ;)
se face un sirop din apa cu rom... biscuitii se scufunda rapid in sirop pe o parte si pe alta... nu insiropati prea tare...
biscuitii se asaza frumos in tava... se toarna compozitie...
al doilea rand de biscuiti se pun invers ( pe lat)...si tot asa pana termina compozitia
ultimul strat sa fie de ciocolata nu de biscuiti...
desupra se presara nuca (prajita si macinata)...
se da la frigider... se portioneaza dupa cateva ore...
pofta mare!
multumesc, Anca Benq!:* :*

joi, 6 martie 2014

Puiul provensal

azi vin cu o reteta gustoasa de mancarica din cartea de bucate a lui Constantin Bacalbasa, pe care carte o recomand cu caldura...
retete clasice din anii 1935, care intr-adevar te fac sa iti lingi degetele...
reteta de azi e simpla si gustoasa, voi reveni desigur si cu alte minunatii...
asadar:
Ingrediente:
600-700 pulpe superioare, dezosate
1 ceapa mica
1 pahar vin alb
5-6 rosii tocate( fara pielite sau seminte)
2-3 catei usturoi
o mana buna de masline negre feliate
patrunjel
 puiul se taie cubulete, se sareaza si pipereaza apoi se tavalesc bucatile in faina...
puiul se rumeneste putin intr-o lingura de ulei...
apoi se adauga ceapa tocata subtire...(doar ceapa nu si usturoiul)
cand ceapa incepe sa se rumeneasca, se stinge cu un pahar de vin alb...
cand a scazut pe jumatate, se adauga rosiile (am pus din conserva) tocate, usturoiul tocat si el marunt...
trebuie sa fiarba la foc mic aprox. 20 de min cand se adauga maslinele...
dupa un clocot se adauga patrunjelul tocat...
acoperiti oala pentru cateva minute...
se serveste cu cartofi fierti sau prajiti!

Sa aveti pofta!