vineri, 17 octombrie 2014

Prajitura cu mere si iaurt

desertul de astazi e simplu, rapid si usor:
Ingrediente:
1 kg mere (nu zemoase)
600 gr. iaurt
10 linguri ulei
10 linguri zahar
16 linguri faina
1 lingurita bicarbonat stins in zeama de lamaie
2 plicuri zahar vanilescu
scortisoara
merele se spala, se curata de cotoare si de coaja si se dau pe razatoarea mare...
intr-un castron incapator, mixam bine iaurtul (scurs de apa) cu zaharul si zaharul vanilescu...
apoi se adauga lingura cu lingura uleiul mixand...
se adauga faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie...
se tapeteaza tava cu hartie de copt ...se toarna jumatate de compozitie si se niveleaza cu o spatula...
apoi se adauga merele rase amestecate cu scortisoara ( dupa aprecierea fiecaruia)
apoi se toarna si cealalta jumatate de compozitie de aluat si tava se da la cuptorul preincalzit...
cand s-a aurit/ bronzat usor deasupra e gata...
cand s-a racit se taie patrate, romburi, cercuri dupa cum va place!:)
presarati zahar pudra deasupra!
pofta mare!
sursa: Caietul cu retete!

miercuri, 15 octombrie 2014

Midii cu orez

buna seara! in seara asta vin cu o reteta tare buna pe care o recomand cu placere: midii cu orez!


Ingrediente:
aprox 600 gr midii fara cochilie
2 cepe
3 catei usturoi
50 gr sunca afumata
3 rosii mari coapte, fara pielita si seminte- puteti pune din conserva
250 gr orez prefiert
1/2 ardei gras rosu
sofran
sare
branza rasa
verdeata
intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si in ele rumenim usor ceapa si usturoiul...
se adauga apoi sunca afumata taiata foarte fin, rosiile fara pielita si seminte si se lasa sa clocoteasca la foc mic, cu capac 5-8 minute...
apoi se adauga midiile...
se lasa sa fiarba incet cateva minute... la sfarsit puneti patrunjel fin tocat si capacul deasupra.
pt orez: ardeiul se taie cubulete...l-am fiert al dente in apa in care a fiert orezul...aprox 10 min, nu mai mult
ardeiul al dente se amesteca impreuna cu orezul fiert si cu sofranul...
pe un platou montati orezul, faceti o adancitura si in ea puneti midiile...
peste orez se presara branza rasa!
Pofta buna!