reteta deseara... :D
deseara s-a facut... o saptamana...:))
ma iertati va rog frumos, ce-i drept scoala s-a terminat dar eu tot mai am de invatat, dau examene...nu se mai termina!:D
si in seara de duminica, cand ar fi trebui sa postez, am avut parte de o pana de curent de circa o ora...frumos, frumos...:)))
reteta asta are mare trecere in familia mea... si in randul prietenilor... n-am dat niciodata gres cu ea.. pt ca sincer pana si celor ce nu iubesc cafeaua tot le smulg o exclamatie de genul: "da, bun mai este!" :D
l-am executat si sub forma de torturi pt diferite onomastici! a fost laudat si prea laudat!
nu am folosit reteta originala cu lichior de Marsala, albusuri de ou... eu am adaptat putin reteta pe care am preluat-o de la o super fata,
Pocahontas! ii multumesc si o pupez!
asadar...uitati minunea:



Ingrediente:
4 galbenusuri
un sfert ceasca zahar pudra
60 ml lapte
250 gr mascarpone
350-400 ml frisca lichida
1 pachet mare piscoturi Savoiardi
380-400 ml cafea amara
cacao pt pudrat

galbenusurile se freaca bine cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, pe care ulterior il vom pune pe bain marie...

apoi se adauga laptele amestecand bine cu ajutorul unui tel...sa nu faca gogoloase...

vasul se pune pe bain-marie...(vasul se pune deasupra unei cratite cu apa care fierbe ;) )
se amesteca bine pana cand se obtine o crema destul de groasa... e gata atunci cand va lasa urma clara pe fundul vasului...
mai jos... aproape de final...

cand crema obtinuta este gata... se lasa la racit... apoi se incorporeaza mascarponele din cutie...si se mixeaza bine pana la omogenizare...

apoi se adauga frisca batuta...amestecand usurel pana se incorporeaza tot...

consistenta e destul de batoasa...

cafeaua trebuie sa fie rece...

piscoturie se inmoaie in cafea...nu prea tare ca se flescaiesc...numai cat le scufundati rapid pe o parte si pe alta...



piscoturile... se monteaza intr-o tava(daca e de yena, cu atat mai bine)... in mod normal primul strat trebuie sa fie de crema... asa ca puteti monta o folie alimentara si sa adaugati crema apoi piscoturile...
eu m-am scutit de chin si am pus primul strat de piscoturi...

se alterneaza un strat de piscoturi, unul de crema...



dupa ce am pus si ultimul strat... am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la frigider pt min 6 ore...
se rastoarna pe un platou ...(va ajutati de lama unui cutit, pe care il treceti in interiorul formei pe laturi...ca sa se desprinda mai usor...)
pudrati bine cu cacao...

drept in ochi...

si gataaaaa:



pofta extrema!:D