duminică, 9 septembrie 2012

Muffins cu afine


o bunatate de muffin...aromate... pufoase...colorate natural...si cu fructe din plin
mi-au placut hartiutele colorate cu inimioare, elegantele...am mers de minune ... nota 10 +

asadar, defilez cu poze...


sectiune...

Ingrediente:
am folosit un pahar de acelasi tip pt a masura cantitatile, va sfatuiesc sa faceti la fel
am avut jumate de pahar de albusuri (4 la numar)
3/4 pahar de zahar
3/4 pahar faina
1 lingurita praf copt
jumate pahar ulei
coaja de lamaie sau esenta( jumatate de lingurita)
1 ceasca sanatoasa cu afine

albusurile se bat bine bine spuma impreuna cu zaharul... peste care se adauga faina amestecata cu praful de copt...

amestecati bine compozitia...usurel cu o lingura de sus in jos...
se adauga coaja de lamaie rasa...uleiul putin cate putin...

la sfarsit se incorporeaza afinele...

se distribuie in forme...cam 3/4 ca se vor umfla la cuptor...

tava se da la cuptorul preincalzit... cand incep sa se aureasca faceti testul cu scobitoarea... daca iese curat sunt gata....aprox 20-25 min

se racoresc pe un gratar si apoi se pudreaza cu zahar (pudra)...:P

....

....
sunt minunate si vi le recomand!
la cafea sunt ... de 5 stele!

o saptamana frumoasa!

15 comentarii:

  1. ARATA GENIAL!
    Iar prezentarea e de nota 20!Nu stiam eu la ce o sa folosesc chestia aia de la Pepsi!(o sa spun de la cine m-am inspirat :* )
    O saptamana superba sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmm sunt minunate, iar sectiunea delicioasa!! DE nota 10+!! Pupic si o saptamana minunata!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pozele sunt dementiale!!!!!!! Sa nu mai zic cum arata preparatul!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc, Adela! un sfarsit de saptamana frumos! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt superbe !!!! Ador orice fel de muffins !!! <3

    RăspundețiȘtergere
  6. uleiul cand se incorporeaza in compozitie? :D

    RăspundețiȘtergere
  7. scuze, am omis... am adaugat acum, dupa ce se adauga coja de lamaie! spor!

    RăspundețiȘtergere
  8. cu mixerul sau cu telul e de preferat sa se bata albusurile?

    RăspundețiȘtergere
  9. cu mixerul e f bine...
    in schimb celelate ingrediente se amesteca usor cu o lingura de lemn amesctecand usor de jos in sus...spor

    RăspundețiȘtergere