sâmbătă, 13 februarie 2010

Ostropel de pui

cand toata lumea dulcegareste azi, eu ma delectez cu bunatatea asta! vreti reteta?

am revenit!
pe 14 al lui februar nu am comis nik dulce, nu am avut dispozitie pt dulciuri, in schimb am preagatit mancarica asta!

prezenteishan:



Ingrediente:

500 gr. carne de pui (eu am pus ciocanele)
100 ml vin alb
1 ardei
o ceapa
600 gr. rosii taiate (pot fi si din conserva)
4 catei usturoi
cimbru
2 foi dafin
sare, piper
ulei
patrunjel
intr-o oala am incins 2-3 linguri de ulei, apoi am adaugat carnea...pt cateva minute, pana isi schimba culoarea ...

se stinge cu vin alb, se acopera oala cu un capac si se lasa sa se prajeasca inabusit timp de 10 min...

dupa 10 min. se scot pulpele...
si in uleiul ramas se adauga ceapa si ardeiul tocate...

se calesc cateva minute...

se adauga carnea la loc...

apoi se pun rosiile taiate marunt, cimbrul, usturoiul si dafinul...plus o cana cu apa...

se lasa la fiert in continuare pret de 20 de min.

se sareaza si se pipereaza dupa gust!

sa aveti o pofta maxima!

merge stasnic cu mamaliga si un pahar de vin alb demisec!:D


mmmm

reteata am luat-o de undeva! mii de scuze ca nu mai stiu de unde! sper sa o gasesc sa pot pune link!

16 comentarii:

  1. complimente acest pui este delicios...Pot să simt doar ea...
    felicitari...Luciana

    RăspundețiȘtergere
  2. Oooooo, ce bunatate!!!!
    N-am mai facut de mult mancarea asta!
    Arata nemaipomenit de apetisanta!
    Pofta bunicica si Happy Valentine's Day!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce sa mai zic?!?!!... inghit in sec...

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc frumos, Luciana! :D sa incerci reteta!:D

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc, Dana! mancarica e delicioasa! multumesc pt urari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Olgutza, draga mea, nu zi nimik!:)) daca te apuci de ea, se face repede, repede!:D pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. pansy, mare dreptate ai tu acilea!:D

    RăspundețiȘtergere
  8. ce papica buna!de mult nu am mai facut-o ,mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere
  9. alison, cred ca e timpul sa o refaci daca ti-e pofta!:D te pup!:D

    RăspundețiȘtergere
  10. multumesc, denisia, bine ai venit!:D:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Fata de diamant, cred ca fac si eu maine un ostropel din asta, mi-ai facut pofta de cand am vazut reteta pe artaculinara! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. iepurica, te astept cu impresii!:D abia mai am timp sa intru pe blog si sa postez cate ceva!:D te pup!:D

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Diamond,
    Eu am facut-o cu vin rosu, a iesit foarte delicioasa si asa.
    Multumesc, inca o reteta la favorite.

    RăspundețiȘtergere
  14. Adriana bine ai venit! ma bucur ca ti-a placut reteta! sa-ti fie de bine! te mai astept!:D

    RăspundețiȘtergere