Am gasit reteta acestui mic deliciu, care se consuma rece... gustul e dulce, acrisor... electrizant!:D
se face incredibil de rapid, fara prea multa munca...si rezultatul e minunat!
Pozele de album



Prajitura contine un blat de tarta si o umplutura pe baza de capsune si lamaie
Pt blatul de tarta am folosit:
115 gr. unt - la temperatura camerei
160 gr. faina
50 gr. zahar
1 praf de sare

eu am pus in vasul de la robot...


formati din mana o bila de aluat...usor de manuit...


am o tava urata dar o iubesc si-i raman credincioasa! :P

avantajul acestei cruste e ca, nu trebuie sa astepti sa se raceasca pt a turna compozitia... compozitia se toarna peste crusta fierbinte...
in timp ce aceasta se coace, se prepara crema/ umplutura
Umplutura:
sucul de la 2 lamai
2-3 lingurite de coaja rasa
125 ml piure capsune/ date la blender. pasate- asta inseamna cam 200 gr. de capsune, eu am pus o idee mai mult
4 oua
230 gr. zahar
30 gr. faina
1/2 plic praf de copt
1 praf sare







eu am tinut mai mult, dar nu trebuie, va forma deasupra o crusta tare subtirica deasupra din cauza zaharului...din compozitie... asa trebuie
se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pastreaza in frigider...
se taie numai dupa ce s-a racit... si folositi un cutit cu lama umezita...




o recomand cu cea mai mare placere! reteta nu e a mea, am luat-o de aici! mii de multumiri!
am papat 3 bucatele o data... :P
22 de comentarii:
ce delicat arata,eu ador culoarea roz!minunata,felicitari!
Cat de curand o sa incerc si eu reteta aceasta! Imi place ca se face usor! :) Felicitari! Tie ti-a iesit mult mai aspectuoasa decat reteta originala!
O prajiturica tare fina. Felicitari.
Arata foarte bine si cred ca este delicioasa ! Am sa incerc si eu ;)
Foarte frumos arata si suna foarte promitator! In plus, cred ca merge si cu alte feluri de fructe aromate, nu doar cu capsuni. Felicitari, Adriana draga!
mai nimerit cu prajitura asta este si pe gustul meu..si ce bine arata!felicitari
alison, multumesc! e un roz frumos si natural... imbietor!:P
multumesc, Lavi! eu zic ca o sa-ti placa, rece e asa de buna...:P
multumesc, draga Diana! :P
Ala, multumesc! astept impresii! :D
Laura,multumesc! :P
da-mi idei la ce fructe te-ai mai gandit? ce ar face casa buna cu lamaia? o sa incerc si cu... pepene rosu!:D
Multam, Antzu',e fina delicata si atre aromata? cui nu i-ar placea? :Dte pup!
da tu chiar ca ai o boala cu lamaiile...si eu mor dupa fructe.O zi buna1
cami
multumesc, Cami!:))) abia astept sa fac tarta aia a ta! ca tare bine arata! reteta asta am facut-o acu o saptamana, am ceva timp de cand nu am mancat dulce! te pup si eu!
Pfoai, o fac cu prima ocazie neaparat!! eu ador capsunile!
oh,daaaa, e delicioasa! multumesc, scumpa!:D
prajitura a fost DELICIOASA.din pacate,am incercat sa o raston pe un platou dupa ce se racise si am facut-o praf.Am servito cu lingura pana la urma,hhihihiih.
julia draga, ma bucur ca ti-a placut! :D de ce s-a facut praf? ai tinut mai mult crusta in cuptor? se taie rece de la frigider, ca blatul se umezeste si se taie frumos!:D
te pup!:D
Diamond , vad ca iti plac capsunele
ai facut o prajitura yammy
Felicitari
multumesc, duceso! esto o draguta! te pup!:P
Multumim pt. reteta!
Ne-a placut enorm de mult prajitura!
Salutari,
Mada
sa va fie de bine, Mada! va mai astept!:D
Trimiteți un comentariu