miercuri, 13 mai 2009

Chec cu albusuri

Orice gospodina strange la un moment dat cateva albusuri in frigider... si uite asa apare intrebarea... ce sa fac cu ele in afara de bezele? pai... ce zici de un chec? alb, pufos... aromat si umplut cu ce doreste inima fiecaruia?
il descriu in 3 cuvinte: practic, usor, delicios!

reteta salvatoare apartine amaliei, careia ii multumesc! asta e o reteta de pastrat in caiet!

Pozele de album:


Ingrediente:
1/2 cana albusuri
1/2 cana zahar
1/2 cana faina
1/2 cana amestec de nuci taiate, stafide, fructe deshidratate,etc.
50 gr ulei
coaja de lamaie rasa (sau de portocala)
zahar vanilat/rom
1 lingurita rasa praf de copt

sa folositi aceleasi masuri pt albusuri, faina si zahar...

stafidele se pun la inmuiat in rom...
eu am pus in robot nuci si alune de padure si ... mi le-a maruntit foarte tare, aproape le-a macinat- checul va iesi un pic pistruiat! :D

albusurile se bat spuma, apoi se adauga putin cate putin zaharul... se bate in continuare pana se obtine o spuma lucioasa...( folositi mixerul sau robotul)

se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor de jos in sus- sus in jos, pana sa incorporeaza faina!

apoi am adaugat nucile/ si alunele...

apoi stafidele...
apoi uleiul, si am amestecat usor...

se unge o tava cu putin ulei si se tapeteaza cu faina...

se toarna compozitia...
se pune tava in cuptorul preincalzit... si se coace timp de 35-40 de min... verificati daca e copt cu un bat de frigaruie...

asa arata...am decorat cu o capsuna savuroasa...:P

mai aproape
si capsunaaaa

Checul se pastreaza proaspat chiar si a treia zi... eu eram singura acasa cand l-am facut si am papat cate o felie pe zi... cand a venit tata in vizita, i-am dat si lui, dar nu o felie...:))) i-a placut
mult!

imi place mult reteta, o incadrez in randul celor practice si bune!

merge excelent la o cana de cafea cu lapte dimineatza, eu asa l-am savurat!

12 comentarii:

alison spunea...

felicitari diamond,si eu notasem reteta,vorba ta ,practica forte!o zi buna,pupici!

Miches Alexandra Sorina spunea...

Foarte bine arata checul tau.Imi place mult .

diamond spunea...

alison, mie imi place ca e si practica si gustoasa, si pt cafea e perfect! te pup, si eu,toate cele bune! :P

diamond spunea...

Multumesc, Alex! cand iti raman albusuri sa-l incerci!o sa-ti placa! :D

Amalia spunea...

Diamond asa-i ca daca iti mai raman albusuri incerci si prajitura cu albusuri? :)). Frumos tot ce gatesti, la fel si pozele. Pupici, Amalia

diamond spunea...

Amalia, ce onoare pe capul meu! :D multumesc pt vizita! da, incerc si prajitura cu albusuri!:D multumesc, pt tot! te pup, Adriana

Cami -Camila-Witt.... spunea...

Mai dar harnica mai esti,baga te rog o felie la pachet si trimte incoace
o seara placua
Cami

Anonim spunea...

Diamond ,arata foarte bine checul tau .

diamond spunea...

Cami, spune-mi repede adresa!:D draga mea, iti multumesc, tu esti mai harnica decat mine! te pup!

diamond spunea...

multumesc, Anonimule!:D

jena0000 spunea...

Facea mama candva o prajitura cu chec dar nu mai stiu asa de bine reteta. Se faceau doua checuri unul simplu iar unul cu cacao.Secretul consta in crema( asta nu mai stiu crema cum se facea) Se taiau checurile in felii si se punea o felie de chec alb una de cacao iar intre ele crema. Se lasa la loc racoros cam 2 zile ( nu prea reuseam sa o lasam sa stea atata timp) asta pentru insiropare.O bunatate de prajitura .Am cautat pe net dar nu este cea cea stiam reteta cremei pe net se foloseste budinca.

diamond spunea...

jena, stiu reteta de care vorbesti, o am in caietul de prajituri, o fac adesea pt petreceri, sau evenimente, se mananca sigur, nu ramane nici o firimitura in farfurie... cand va veni poza o voi posta in imagini, te pup