luni, 11 mai 2009

Prajiturica racoritoare cu capsune si lamaie! - pur si simplu delicioasa!

Imi plac mult prajiturile cu fructe, si cum stiu ca se apropie sezonul capsunelor, am cautat cateva retete delicioase!
Am gasit reteta acestui mic deliciu, care se consuma rece... gustul e dulce, acrisor... electrizant!:D
se face incredibil de rapid, fara prea multa munca...si rezultatul e minunat!


Pozele de album


Prajitura contine un blat de tarta si o umplutura pe baza de capsune si lamaie

Pt blatul de tarta am folosit:
115 gr. unt - la temperatura camerei
160 gr. faina
50 gr. zahar
1 praf de sare
Intr-un castron se adauga untul cu zaharul si se freaca cu ajutorul mixerului pana cand continutul devine pufos!
eu am pus in vasul de la robot...

peste compozitia cu untul se adauga faina si sarea... se mixeaza la viteza cea mai mica a mixerului/robotului... pana cand incep sa se formeze firimituri de aluat

formati din mana o bila de aluat...usor de manuit...
se pregateste o tava de 21X33... se unge cu putin unt... aluatul se intinde in tava... cine are rola pt aluat e fericit!:D
se pune tava in cuptorul preincalzit vreme de 10-12 min. pana cand se desprind marginile...

am o tava urata dar o iubesc si-i raman credincioasa! :P

avantajul acestei cruste e ca, nu trebuie sa astepti sa se raceasca pt a turna compozitia... compozitia se toarna peste crusta fierbinte...

in timp ce aceasta se coace, se prepara crema/ umplutura


Umplutura:

sucul de la 2 lamai
2-3 lingurite de coaja rasa
125 ml piure capsune/ date la blender. pasate- asta inseamna cam 200 gr. de capsune, eu am pus o idee mai mult
4 oua
230 gr. zahar
30 gr. faina
1/2 plic praf de copt
1 praf sare

capsunele se paseaza...


apoi se adauga sucul celor 2 lamai, si coaja...

apoi zaharul...
cele 4 oua...
faina, cu praful de copt si sarea...

turnati umplutura peste blatul de tarta... si bagati din nou in cuptor tim de 23-26 min...

eu am tinut mai mult, dar nu trebuie, va forma deasupra o crusta tare subtirica deasupra din cauza zaharului...din compozitie... asa trebuie

se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se pastreaza in frigider...

se taie numai dupa ce s-a racit... si folositi un cutit cu lama umezita...

aici gata taiate
da-te aproape :D


prajiturica se topeste in gura de buna ce este... si pt o zi fierbine, este cea mai buna recompensa!

o recomand cu cea mai mare placere! reteta nu e a mea, am luat-o de aici! mii de multumiri!

am papat 3 bucatele o data... :P

22 de comentarii:

alison spunea...

ce delicat arata,eu ador culoarea roz!minunata,felicitari!

Lavinia spunea...

Cat de curand o sa incerc si eu reteta aceasta! Imi place ca se face usor! :) Felicitari! Tie ti-a iesit mult mai aspectuoasa decat reteta originala!

Diana spunea...

O prajiturica tare fina. Felicitari.

Ala Oancea spunea...

Arata foarte bine si cred ca este delicioasa ! Am sa incerc si eu ;)

laura laurentiu spunea...

Foarte frumos arata si suna foarte promitator! In plus, cred ca merge si cu alte feluri de fructe aromate, nu doar cu capsuni. Felicitari, Adriana draga!

Antzu' spunea...

mai nimerit cu prajitura asta este si pe gustul meu..si ce bine arata!felicitari

diamond spunea...

alison, multumesc! e un roz frumos si natural... imbietor!:P

diamond spunea...

multumesc, Lavi! eu zic ca o sa-ti placa, rece e asa de buna...:P

diamond spunea...

multumesc, draga Diana! :P

diamond spunea...

Ala, multumesc! astept impresii! :D

diamond spunea...

Laura,multumesc! :P

da-mi idei la ce fructe te-ai mai gandit? ce ar face casa buna cu lamaia? o sa incerc si cu... pepene rosu!:D

diamond spunea...

Multam, Antzu',e fina delicata si atre aromata? cui nu i-ar placea? :Dte pup!

Cami -Camila-Witt.... spunea...

da tu chiar ca ai o boala cu lamaiile...si eu mor dupa fructe.O zi buna1
cami

diamond spunea...

multumesc, Cami!:))) abia astept sa fac tarta aia a ta! ca tare bine arata! reteta asta am facut-o acu o saptamana, am ceva timp de cand nu am mancat dulce! te pup si eu!

Eileen spunea...

Pfoai, o fac cu prima ocazie neaparat!! eu ador capsunile!

diamond spunea...

oh,daaaa, e delicioasa! multumesc, scumpa!:D

julia spunea...

prajitura a fost DELICIOASA.din pacate,am incercat sa o raston pe un platou dupa ce se racise si am facut-o praf.Am servito cu lingura pana la urma,hhihihiih.

diamond spunea...

julia draga, ma bucur ca ti-a placut! :D de ce s-a facut praf? ai tinut mai mult crusta in cuptor? se taie rece de la frigider, ca blatul se umezeste si se taie frumos!:D

te pup!:D

duchess spunea...

Diamond , vad ca iti plac capsunele
ai facut o prajitura yammy
Felicitari

diamond spunea...

multumesc, duceso! esto o draguta! te pup!:P

Anonim spunea...

Multumim pt. reteta!
Ne-a placut enorm de mult prajitura!

Salutari,
Mada

diamond spunea...

sa va fie de bine, Mada! va mai astept!:D