miercuri, 5 ianuarie 2011

Prajitura Raffaelo

o prajitura fina si eleganta...e foarte potrivita pt sarbatori si evenimente speciale...

prezentare:


Ingrediente:

crema
600 ml frisca lichida
400 gr. ciocolata alba - am folosit Poiana si de menaj
1 plic zahar vanilescu
5-7 gr. gelatina granule


frisca se incalzeste pe bain-marie sau la microunde... apoi se adauga ciocolata rupta bucatele...

se amesteca incontinuu pana se topeste...
se da la racit

gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic... si se adauga deasupra cremei de ciocolata...se da la frigider pt minim 3 ore... cand urmeaza sa fie intinsa intre blaturi, se mixeaza bine cu mixerul...

blat 1
2 oua
100 gr. zahar
80 ml ulei
80 ml lapte
180 gr. faina
1 plicilet praf copt

sirop pt blat: apa, zahar, esenta de migdale... se da intr-un clocot...asteptati sa se raceasca...
ar fi ideal sa faceti un sirop pe baza de lichior de cocos!

galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele si uleiul.

se adauga faina amestecata impreuna cu praful de copt...


la final se adauga albusurile batute spuma...

compozitia se toarna intr-o tava captusita cu hartie de copt...
se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de min...

faceti testul cu scobitoarea...

blat 2
5 albusuri
150 g. zahar
150 g. fulgi cocos
esenta migdale

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare si lucioasa...

Se adauga fulgii de cocos... esenta de migdale.



compozitia se toarna in tava captusita cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul preincalzit...

cand s-au racit blaturile...se asambleaza prajitura...
primul blat se insiropeaza bine, bine...
se pune jumatate din crema de ciocolata alba...

apoi se adauga al doilea blat...

si deasupra a doua jumatate de crema...
se presara fulgi de cocos deasupra...

rezultatul:




reteta am luat-o de pe blogul Laurei, care la randu-i a luat-o de la Laura S!le multumesc amandurora!:D

am modificat un pic reteta, umbland la cantitatea de ciocolata, ceva ingrediente pe la blaturi...

prajitura asta este mai buna a doua, chiar si a treia zi...trebuie sa se inmoaie blaturile de aceea are nevoie de timp!

32 de comentarii:

Anita Albu spunea...

Ha te-am prins, ti-am facut pofta recunoaste:)) Arata foarte bine, te pup!

mirela spunea...

DELICIOASA!!!!!AM SA INCERC SI VARIANTA ASTA!!!!PUP!!

Boabe de Cafea spunea...

Superb! Trebuie sa o incerc si eu!

Micul spunea...

Superba ti-a iesit.Te pup si-ti doresc o seara faina.

maya spunea...

Mmmmmmmmmmmm,ce delicata!
Asta e ceva pentru paipla mea!
Multumesc pentru inspiratie...din nou :)

Zazuza spunea...

arata nemaipomenit de bine!

Nela spunea...

Woww cat de bine arata cred ca e foarte gustoasa.O seara placuta

Edith spunea...

Minunataa :)

Sara & Miki spunea...

Fina si delicata. Minunat, mi-ai facut pofta si o pun pe lista. Pup!

Ana M. Ciolacu spunea...

I adore raffaelo, iar prajitura ta arata minunat!

felis spunea...

Foarte bine arata prajitura ta....Eu am una cu acelasi nume... dar alta reteta...

Liana10 spunea...

Ce pufosenie! ;-)

Iulia spunea...

Ce bine arata! Eu am avut de Revelion un tort Rafaello si a iesit delicios! Prajiturica ta cred ca e minunata deasemenea!

Mihaela - mykyduta spunea...

Yamiiiii, asta trebuie incercata neaparat!!!!!!
Arata delicios!

diamond spunea...

Anita, reteta ta am vazut-o dupa ce am facut-o pe asta... si marturisesc ca si a ta mi-a placut mult si vreau sa o incerc! te pup!

diamond spunea...

multumesc, mirela! te astept cu pareri :D

diamond spunea...

multumesc, cafelutza :D mult spor, te pup :P

diamond spunea...

multumesc, Micule.te pup dulce :P

diamond spunea...

maya, te astept cu mare placere pe blogul meu :D sper sa te incant cu cat mai multe retete. te pup :D

diamond spunea...

multumesc, zazuza, te pup :D

diamond spunea...

multumesc, Nela:P e intr-adevar buna si fina ;D te pup

diamond spunea...

multumesc,Edith:P te pup :D

diamond spunea...

multumesc, Sara, te astept cu impresii. te pup :D

diamond spunea...

multumesc, Ana! te pup!

diamond spunea...

multumesc, felis, am vazut! si- imi place si varianta ta!:D te pup!

diamond spunea...

multumesc, Liana:D te pup :P

diamond spunea...

multumesc, Iulia, asa e :D adevarul e ca e foarte fina si aspectoasa :D

diamond spunea...

multumesc frumos, Mihaela! te pup!te astept cu impresii :D

Anonim spunea...

Incredibil, am facut-o si chiar e magnifica. Oare cu cioco neagra cum ar iesi?

Anonim spunea...

Imi spuneti va rog cate grame de praf de copt? Aici nu gasesc pliculete, ci doar in cutie. Va multumesc :)

diamond spunea...

sunt fan ciocolata neagra... probabil ca nu s-ar mai numi rafaello ci ferro rocher :D

diamond spunea...

1 pliculet de praf d copt are 10 grame!
imi cer mii de scuze pt intarziere!