vineri, 4 decembrie 2009

Tarta cu pere - delicioasaaaa!

am o reteta supeeeeer buna, cu specific de toamna! credeti-ma pe cuvant e delicioasa!:D

o armonie de gusturi... blatul usor crocant... crema delicata si perele aromate nu gluma...

Pozele de prezentare:


sexiune...

Ingrediente Blat:
200 gr. faina
125 gr. unt
75 gr. zahar

am pus toate ingredientele in cuva robotului, si-n mai puti de 1 min. a inchegat toata compozitia...

a rezultat aluatul acesta, pe care l-am invelit in folie si l-am dat la rece in frigider...

Ingrediente pt umplutura:
2 oua
3-4 linguri de zahar(daca perele sunt f dulci puteti taia cantitatea de zahar)
2 linguri de faina
1 pliculet de zahar vanilat
4 pere mari

albusurile se bat bine cu zaharul pana se obtine o spuma densa...

se adauga galbenusurile, zaharul vanila si faina...


am pregatit o tava de tort cu fundul detasabil 26cm, am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina...

aluatul se scoate din frigider si se intinde cu sucitorul... se aseaza aluatul in tava...

se toarna crema in tava...

perele curatate de coaja, cotoare se taie felii...

se aseaza uniform pe toata suprafata tartei...
am presurat migdale deasupra... si am dat in cuptorul preincalzit...
se da la foc tare pt primele 20 de min, apoi se lasa la rumenit la foc mediu...

se lasa la racit si... moama ce buna e...



si asta este si e delicioasa...

sectiune...


o muscatura...


sa aveti pofta, vi-o recomand... nu o sa va para rau!
multumesc, radu cristina!

26 de comentarii:

Daniela spunea...

Acum de unde iau eu pere, ca arata tare bine... Salvez si cind cumpar, ma laud cu tarta... Pupici si o zi buna !

Lop spunea...

Super gustoasa trebuie sa fie tarta. Nu-s ce-i cu mine dar, recunosc, n-am facut ever vreo tarta. Si numai dupa pozele tale, Diamond, ca-mi vine sa incerc. Iti scriu daca nu o voi arunca. Pana atunci pupici..Lop

Gabriela Cara spunea...

Foarte fresh aceasta tarta si aspectuoasa foc. Imi plac mult tartele cu orice fel de fruct, insa febletea mea sunt cele cu gutui si pere.
Te pup si un sfarsit de saptamana bun!

Geta spunea...

Arata minunat si cred ca a fost si foarte buna!
Numai bine!
Geta

Elena Toma spunea...

Arata, dar si este grozava tarta! Eu as inlocui cozonacul in orice moment cu o astfel de tarta. Felicitari!

Poppy spunea...

Vai ce bine arata!! Felicitari Diamond atat pentru reteta cat si pentru poze :)

catalin spunea...

Buna ziua ,

Va intereseaza un link exchange cu http://www.jocurias.com ?
In schimbul unui link pe site-ul dvs, eu va adaug link-ul pe http://blogjocuri.wordpress.com .

Link : http://www.jocurias.com
Titlu : jocuri
Descriere : jocuri

sau

Jocuri

Astept un raspuns, fie pozitiv, fie negativ.
Daca sunteti de acord , va rog sa imi trimiteti titlul site-ului si link-ul site-ului dvs , pt a-l adauga. ( catalin.timofte7@gmail.com )

Multumesc,

O zi buna !

Daneza13 spunea...

Diamantule, tarta ta e tare apetisanta, si cum mie-mi plac perele, mi-am salvat si eu reteta. Iar pozele sunt de revista.Te pup si o saptamana placuta !

diamond spunea...

Daniela, eu am vazut in piata!:D abia astept sa o repet e o bunatate!:D te pup si te astept cu pareri!

diamond spunea...

Lop, esti tare!:)) nu-i problema daca n-ai facut, pt orice este un inceput! o sa-ti placa mult,asta daca bineinteles iti plac si fructele! sper sa-ti iasa, n-are de ce sa nu-ti reuseasca!:D

diamond spunea...

Gabi, ma bucur sa te revad!:d si eu sunt un fan al tartelor cu fructe! :D si da merele si gutuile sunt un deliciu in prajituri!:D te pup, weekend placut!

diamond spunea...

Geta, bine ai venit!:D tarta a fost delicioasa si tare parfumata!:D

te pup!

diamond spunea...

multumesc, Elena! mare dreptate ai! :)) cozonacul e bomba calorica, dar o felie de tarta ne permitem toate!:D

diamond spunea...

multumesc, Poppy, esti o draguta!:D reteta asta e de pus la loc sigur in caiet!:D

diamond spunea...

Daneza, ma simt onorata de prezenta ta aici! si nu, nu glumesc!:D te consider o adevarata maestra!:D tarta e intr-adevar o bunatate si o recomand! te pup o saptamana buna in continuare!:D

Oana spunea...

Foarte buna! Am incercat-o si deja am incarcat inca o tava! Multumesc!

diamond spunea...

Oana, sa iti fie de bine :D o sa o fac si eu in curand :D

Anonim spunea...

o mare porcarieee

diamond spunea...

ramai anonim...ca e mai bine asa...

Mirela Goleanu spunea...

Arata nemaipomenit de bine !

Mirunika spunea...

Buna,
daca ati vrea sa ajutati o incepatoare cu niste detalii m-as bucura: la ce temperatura exact se lasa (cuptor pe gaz) si cat timp?
Multumesc.

diamond spunea...

bine ai venit, Mirunika! eu te sfatuiesc sa incerci la 180 de grade C desi atunci cand am facut tarta asta aveam un alt cuptor care nu avea setari de temperatura. cam toate prajiturile la fac inre 170-180 g ...sa dai focul un pic iute apoi mai scazi din intensitate! te astept cu impresii si iti tin pumnii nu e greu!

Andreea spunea...

Intr-adevar foarte gustoasa...aceasi impresie mi-au lasat si oaspetii mei la masa knd mi-au inapoiat farfuriile fara nicio frimiturica pe ea...;))

diamond spunea...

multumesc, Andreea! mie mi-a placut foarte mult! te astept cu placere in continuare! si daca ai cont de facebook fa o poza la tarta, posteaza apoi da-mi tag! sa vad rezultatul!(pe viitor desigur)

Anonim spunea...

Am incercat sa fac, n a iesit nimic, bineinteles! La toate tartele, aluatul se introduce singur 10 min la cuptor si apoi se pune umplutura, lucru pe care nu l ati mentionat. Nici umplutura nu e mare lucru, lipseste ceva...

diamond spunea...

data viitoare faceti aa cum va taie capul si priceperea... reteta nu este a mea. am facut exact asa cum a facut si sursa si mi-a iesit! nu dati vina pe altii pt incomptenta dvs. o zi buna!