luni, 16 martie 2009

Placinta cipriota cu branza!

reteta o am din Carticica Practica..
Placinta este un foarte bun aperitiv, daca o faceti sa aveti la indemana o bere... va merge ca unsa! :D
nu este inalta are 1 cm max-2 max, daca o vreti mai inalta folositi o tava mai mica...
si mare atentie, gustati branzeturile inainte sa nu fie foarte sarate! daca telemeaua este sarata, puneti-o in apa la desarat!

asta e poza de defilare... :P

Ingrediente:
100 gr.cascaval
100 gr. telemea (am pus feta in loc deci 200 gr.feta)
100 gr. feta
100. gr svaiter
150 ml ulei
150 ml lapte
3 oua
1 lingurita busuioc
200 gr. faina
1/2 plic drojdie uscata
3 linguri susan
sare
ulei pt uns tava
si gris pt tapetat tava


albusurile se bat cu putina sare pana se intepeneste pe tel...
branzeturile se dau pe razatoare...
apoi galbenusurile se freaca bine cu mixerul adaugand putin cate putin din ulei...



se amesteca vartos...


se adauga branzeturile si busoiocul...


apoi se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor de sus in jos pana se inglobeaza...


se toarna compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu gris...se presara deasupra susanul si se da la cuptior...



prosdus final cu sectiunea de riguare! :P



5 comentarii:

Anonim spunea...

Imi lasa gura apa:) Cam cat trebuie sa stea la cuptor?

diamond spunea...

e gata cand se aureste deasupra si arginile se bronzeaza frumnos! scuze pt raspunsul atat de traziu!:)

Anonim spunea...

In procesul de preparae nu mai apare drojdia uscata. Cand se adauga?

Anonim spunea...

Nici laptele nu stiu cand sa-l pun si cum.
Va rog sa/mi raspundeti.

diamond spunea...

drojdia se dizolva in laptele usor caldut. si se adauga dupa branzeturi. scuze de intarziere nu am acces la net constant!
Craciun Fericit!:D