duminică, 16 mai 2010

Chiftele cu sos

culinaresele mele dragi ma scuzati ca n-am mai postat de mult, stau destul de prost cu timpul... va promit ca voi reveni in forta! va pup cu drag!

chiftelele sunt delicioase, dar asta cred ca stiti deja...:D

Prezentarea:



close up:

Ingrendiente

Chiftelele
1/2 kg carne tocata amestec- de obicei pun pui si porc
1 felie de paine inmuiata in apa si scursa
3 linguri de pesmet
2 oua
patrunjel si marar tocat
usturoi tocat marunt
sare, piper

Sosul
300 ml bulion
1 lingura rasa de faina
cimbru
2 foi de dafin

intr-un bol se amesteca ingredientele pt chiftele...

rezulta compozitia asta...

chiftelele se formeaza cu mana uda... nu foarte mari... ca altfel se prajesc greu...
se dau prin faina si se aplatizeaza usor in palma...

se prajesc in ulei incins...la foc potrivit...

se prajesc si pe o parte si pe alta...

cand sunt gata, se scot pe un prosop de hartie pt a abosoarbe surplusul de ulei...

intr-o oala...se pune bulionul diluat intr-o cana cu apa... cimbrul, dafinul...
eu las sosul de rosii sa fiarba cel putin 10 min. apoi adaug chiftelele...

sunt f bune cu piure si paste ...

eu am ales piureul si o portie de castraveti si gogosari murati de la care nu m-am putut abtine sa beau otetul...:))

asa arata... bun rau!




Pofta mare!

17 comentarii:

mirela spunea...

Ce pofta mi-ai facut,arata tare bine.

maria mihalache spunea...

Ce asi mai manca si eu o portie.............am facut si eu decurand,erau preferatele mele in adolescenta.
O zi buna!

Bucataria spunea...

Incepand cu data de 1 iunie 2010, Bucataria lui Tavi impreuna cu Angst si Jurnalul National organizeaza concursul culinar “Gateste cu Tavi”.

Mai multe amanunte pe http://www.all-food.ro/concurs/

Mi-ar face mare placere sa participi!

Tavi

Lia spunea...

Fix asta am facut si eu ieri.
Cand fac chiftele,fac multe.
Cam 40-50.
Le pregatesc pana la faza cu datul prin pesmet si apoi le pun pe portii in cutii in congelator.
Le scot si le prajesc, cand am nevoie.Le fac cu sos de rosii si
cartofi,fasole rosie sau spaghete.
Sunt moarta dupa chiftele.

Paradis spunea...

Foarte yammy arata.Si eu fac aceste chiftelute,dar in sos dulce de bbq.O seara frumoasa.

pansy spunea...

n-a mai mancat de mult chiftelute marinate !ti-as zice sa tragi cu prastia spre mine,dar ce ne facem u sosul ?

diamond spunea...

multumesc, mirela! esti o draguta!:D

diamond spunea...

maria, si mie imi plac foarte mult, nu as refuza niciodata o portie!:D te pup!

diamond spunea...

multumesc pt invitiatie, Tavi!

diamond spunea...

Lia iti multumesc mult pt pont! o sa iti urmez sfatul mai ales ca nu de putine ori sunt incriza de timp, le scot din congelator si gata... te pup draga mea!:D

diamond spunea...

Paradis, draga mea, cum faci tu sosul asta de bbq? ia sa-ti fac o vizita pe blog, poate gasesc!!:D te pup!

diamond spunea...

pansy...esti totala!:)))) sosul il trimit prin curier!:D te pupez!:D

jena0000 spunea...

Super....imi plac la nebunie.Am tot reincarcat sa le fac dar nu ieseau(cu sos). Acum mi au trezit amintiri cand le facea mama.Pofta buna.

diamond spunea...

jena, le poti incerca acum :D sigur o sa-ti iasa :D te mai astept :P

jena0000 spunea...

Stii ce ar mai merge adaugat in sos? (fara suparare)Usturoi taiat calit putin.

diamond spunea...

am adaugat deja usturoi in chiftele :D

Le Blog Piquant spunea...

Arata delicios :D