miercuri, 1 decembrie 2010

Aripioare picante la capac

aveam zilele astea pofta de niste aripioare condimentate, usor crocante...asa ca n-am stat mult pe ganduri si m-am pus pe treaba... iaca ce-a iesit!:D

ce bronz puternic :))

la sfat adunate...


Ingrediente:
6-8 aripioare de pui
2 linguri de unt- am pus si una de smantana mai grasa
2 linguri de miere
2 linguri de sos de rosii

chilli
si condimente pt carne de pui de la Galeo/Fuchs- sunt destul de spicy

untul se incalzeste un pic pana se topeste, se adauga pe rand celelate ingrediente...
se amesteca bine cu ajutorul unui tel... se obtine un sos gros...potriviti cat il vreti de picant!:D

aripioarele le-am spalat, le-am curatat le-am taiat varfurile...
le-am dat in fiert cu un praf mic mic de sare...

apoi se ia o oala destul de incapatoare, se umple pe jumatate cu apa, si se pune capacul oalei invers, cu manerul inauntru...
capacul se unge cu putin ulei, iar deasupra se pun aripioarele unse cu sos...
oala se introduce in cuptorul incins in prealabil pt 20-25 de minute...pana cand aripile se rumenesc bine si capata o crusta deasupra...

sunt prea bune...


Pofta mare! multumesc, Teo-gospodini!:D

8 comentarii:

Naina spunea...

Ce frumos arata...yammmy!

Daniela spunea...

Am priceput, ai fugit sa papi si ai uitat de noi... Fug sa ma culc, ca mi s-a facut foame...

Allesssia spunea...

Arata apetisant! Imi poti da si mie reteta?

Multumesc anticipat.


O zi buna

Sara & Miki spunea...

Arata bine... si desi chiar acum am mancat, tot asi lua o aripioara. Pup!

felis spunea...

Wow... super reteta... sotul meu e innebunit dupa aripioare picante... deci trebuie sa imi salvez reteta... Super ti-au iesit... Multumesc de reteta ...

DiAnais spunea...

E minunata reteta aceasta! Si eu am facut-o de multe ori. :)

felis spunea...

Gata... exacutat!!!... Multumesc de reteta!!...

Radu spunea...

O reteta foarte simpla! si gustoasa. Multumesc de pont.