am aici o reteta foarte buna de chiftelute pe care o recomand cu placere!
dumnealor inculpatele
de aproape
Ingrediente:
500 g carne tocata de porc
1 ou
miezul a doua felii de paine vechi de 1 zi
1 lgt sare
1 si 1/2 lgt boia dulce dulce
2 lgt ceapa deshidratata
1 lgt piper
1/2 lgt usturoi praf
1 lgt patrunjel verde/uscat
1 lingurita de condiment numit Kofte - e optional imi place aroma pe care o da
Carnea se amesteca bine intr-un bol impreuna cu condimentele, miezul de la paine( care se uda in apa si se scurge bine) si oul
cu mana uda se fac chiftele nu foarte mari, se asaza frumos intr-o tava si se dau la cuptorul incins in prealabil pt aproximativ 25-30 de min.
rezultatul...
am facut si varianta prajita in ulei...
in ambele feluri ies bune, mie mi-au placut mai mult cele facute in cuptor iar sotului meu cele prajite.
imi plac ca pe langa chiftelele obisnuite, atatea arome si condimente iti vrajesc la propriu bucataria cu un miros ...mmm!
le-am mancat alaturi de un sos de chili picant!
Pofta mare!
Clătite bucovinene – povești românești
Acum 2 ore
11 comentarii:
Deja imi lasa gura apa. Arata senzational! Astep cu nerabdare reteta :)
in curand, in curand...:D
Mi-ai facut pofta.. Arata apestisant!
Delicioase chiftelute! Abia astept reteta.
Te asteapta un premiu, la mine pe blog.
Duminica frumoasa!
Good food brings people together. Finger food is best suited for all occasions, it is light and people love eating it.
zonia
chiftelute bunute ! mereu le mananc fierbinti, pentru ca nu ma pot abtine :)
astept reteta ta !
Cui nu-i plac? Delicii. La multi ani cu ceva intarziere.
tare mai esti sibilinica in ultima vreme!mor!!!! si la tine sunt 2 cuvinte de control !!!!!!!!!!!!!!scapati fetelor de rahatul asta !!!!!!!!!!!!!!!!
Ce muult imi plaaac!!!
Eu le vreau la cupor/dupa luna august,le vreau si prajite in ulei :).Arata bine...
foarte bune chiftele, au iesit super si arata destul de bine, mi-a facut pofta si cred ca ma apuc si eu sa fac o serie :)
Trimiteți un comentariu