luni, 19 octombrie 2009

Tort cu crema fina de frisca si branza

azi vin sa va indulcesc cu o felie de tort cu crema fina si aromata :D

Pozele de prezentare:


Ingrediente pt blat:
3 oua mari sau 4 mici
150 gr. zahar
150 gr. faina
1/4 lingurita praf de copt
albusurile se bat bine pana fac tepi...

se adauga in ploaie zaharul putin cate putin...apoi galbenusurile unul dupa altul...

faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se adauga peste albsuri...

compozitia se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (umezita) ca sa stea in forma

se da in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de min.
inainte...

dupa...


Ingrediente pt crema de frisca si branza:
4 galbenusuri (sa fie proaspete, foarte proaspete ca nu le procesam termic)
200 gr. zahar pudra
2 pachetele zahar vanilat
1 kg branza de vaca fina ( eu am folosit 500 de gr. branza de vaca si 500 gr. ricotta)
coaja rasa de la o lamaie(io am pus si de portocala)
zeama de la ea
2 lingurite de coniac
2 plicuri jumate de gelatina (25 gr.)
500 ml frisca lichida
1 borcan dulceata de caise
optional
conserva de piersici/caise pt decor
cu siropul se insiropeaza blaturile
gelatina se pune la inmuiat pt 10 min. in apa rece

batem cu mixerul cele 4 galbenusuri, zaharul vanilat si zaharul pudra...


pana se albeste compozitia...

adaugam branza, coaja de lamaie rasa, sucul de lamaie si coniacul...

se adauga compozitia de galbenusuri...


gelatina s-a umflat deja, o punem pt cateva sec.in m.o. in reprize! atentie nu o opariti, nu o fierbeti!


se adauga peste compozitie, mixand cu mixerul pana se inglobeaza...
se da la o parte...intre timp pregatim frisca...
frisca gata pregatita...

se adauga peste compozitie...

dupa ce blatul s-a racit se taie pe 2 nivele...
primul se pune in tortiera, se insiropeaza- nu prea tare, apoi se unge cu dulceata de caise :D -va sfatuiesc sa puneti un strat generos...:D
se adauga crema...


se niveleaza bine si se adauga al doilea blat. in mod normal se pudreaza cu zahar (asa e reteta originala) dar eu am ales sa insiropez si sa ung iar cu dulceata partea interioara a blatului care urma sa fie pusa peste crema...

am acoperit apoi cu un strat fin de crema si am pus fructele deasupra...
am presurat migdale pt decor!
scuzati stangacia in ale decoratului, ma cam grabeam:D

sectiune din tort:

mult asteptata felie:


reteta este a lui pitt, multe multumiri!:D
crema e fina si aromata( cautati o branza de vaca fina, sau ricotta sau Quark)
blatul de jos trebuia sa-l retusez si sa-i tai burta(partea bombata) ca sa iasa blaturile egale :)) deh, m-am grabit!:D
astept impresii!:D

28 de comentarii:

Jacktels Kochbuch spunea...

Hallo Domnitä Diamant,

Torta asta este nemaipomenit de gustoasä si räcoritoare.
Este Torta preferatä a lui Mama Soacra....Tare feinä ai fäcuto

Multe Salutäri Jacob

Shari spunea...

Nu mi se pare greu de facut, in plus, e si aspectuos si cred, si gustos.Bravo, frumos tort.

alison spunea...

primesc si eu o mica feliuta la cafea?ca arata suuuuper si ma ademeneste rau de tot!

gaby_d spunea...

mi-a ramas gandul de aseara la tortuletul asta,da' m-a intrerupt cineva si am uitat sa scriu.
arata minunat si din citirea retetei am ramas cu un gust buuunn-minunat!
zi frumoasa Diamond.
bun tort!

Elisa spunea...

Daca ti-ai deschide o cofetarie, eu as fi clienta permanenta, haha. Arata super tortul si pare usor de facut.
Te pup.

Narnia spunea...

Foarte fain, draga Diamond, ca dealtfel ai toate dulciurile tale. :)
Ti-am pregatit un mic premiu.
Cu drag, Narnia !

Ala Oancea spunea...

Minunat tortul !

Cami spunea...

Buna fetita mea mumoasa si harnicuta. Foarte frumoasa prezentare si cred ca a fost delicioasa. O zi buna ! Cami-mami

Miches Alexandra Sorina spunea...

Ce aspect are tortul asta al tau. Mi-a lasat gura apa.

Poppy spunea...

Faci niste torturi minunate! Foarte buna ideea cu piersicile, cred ca se potrivesc de minune cu crema, eu mor dupa ele.
Ai un premiu la mine pe blog! :)

diamond spunea...

Jacob, am mai spus si ami zic o data! :D complimentele din partea ta ma surprind mai mult decat placut!:D reteta este nemteasca,mi-a parut interesanta si am aplicat-o!:D salutari, Diamantul!:D

diamond spunea...

multumesc mult Shari! asa e se face repede!:D

diamond spunea...

da, alison, esti invitata mea!:D tot ajungem noi sa ne vedem cumva!:D

diamond spunea...

multumesc mult, gaby!:D esti o dragutza!:D

diamond spunea...

Elisa, tu ai fi clienta mea si eu a ta cu siguranta!:)) te pup, o zi faina!:D

diamond spunea...

multumesc mult Narnia, pt aprecieri si ca m-ai premiat!esti o are gospodina!:D

diamond spunea...

Ala multumesc mult! te pup!:D

diamond spunea...

Cami, draga mea, multumesc frumos! :D eu a gandeam ca decorul nu-i deloc fain!:D ca m-am grabit si nu prea imi iesea treaba!:D

diamond spunea...

Alex, multumesc tare mult, si eu am salivat puternic la islere :))

diamond spunea...

multumesc, poppy!:D si eu ador piersicile, sunt innebunita dupa ele!:D vin dupa premiu!multumesc!:D

nana spunea...

Arată delicios tortul tău.
Te aştept la mine pe blog să te îndulcesc şi eu cu două premii!
Te pup!

diamond spunea...

multumesc frumos, Adi! le-am ridicat!te pup!

diamond spunea...

D-na Anca, va multumesc frumos pt invitatie! as vrea sa va onorez cu prezenta!:D

Gateste Inteligent spunea...

Salut,

Vreau sa iti spun ca ne plac foarte mult retetele gatite de tine si ne-ar face placere sa faci parte din pasionatii de gatit de pe GatesteInteligent.ro. Daca doresti sa iti publicam retetele pe GatesteInteligent.ro este deajuns sa completezi formularul de la pagina: http://www.gatesteinteligent.ro/inscrie-blog.html .

Iti multumim,
Adrian T

diamond spunea...

Draga Dle Adrian, am incercat de nenumarate ori sa ma inregistrez pe situ dvs! pur si simplu nu-mi recunoaste codurille acelea,si credeti-ma le-am scris corect!multumesc oricu pt invitatie!

Anonim spunea...

Delicios,fara cuvinte.Nota 11! :)))

Anonim spunea...

Nota 11,o reteta extraordinara!!Delicios!!Multumesc!

diamond spunea...

multumesc frumos! va astept oricand cu mare placere! :D