da ce rece e...mmm, da ce bun e :))
felia, privita drept in ochi ...


Crema
200 g zahar pentru caramelizat
6 oua
800 ml lapte
200 g zahar
4 plicuri de vanilie sau 1 plic de zahar vanilat bourbon
1/2 fiola vanilie
un praf de sare
5 mere
Blat
5 mere
Blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
o lingura de ulei
1/2 fiola vanilie
1/2 fiola rom
un praf de sare
150-200 ml frisca lichida pt decor
150-200 ml frisca lichida pt decor


intr-o cratita potrivita, punem la topit 200 gr. de zahar...si amestecam din cand in cand cu o ligura de lemn...


aveti grija cand faceti manevra asta...zaharul se topeste la temparaturi inalte...


merele se curata si se taie cubulete... eu le-am pus la microunde pt 5 min...pana s-au inmuiat putin si s-au curatat mult mult mai repede...faceti cum va vine bine :)
oulele se bat bine cu zaharul, zaharul vanilescu, aromele si sarea... apoi se toarna laptele...


se adauga merele cubulete peste compozitie...

se va rumeni usor deasupra si daca miscati cratita va tremura ca o gelatina :P
intre timp pregatim compozitia pt blat...
galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul, sarea, aromele faina si uleiul...



blatul se toarna deasupra si se niveleaza... se da la cuptor din nou...pana se coace blatul...

se bate frisca lichida...se imbraca tortul in frisca...si se tine la frigider...
parerea mea este ca e mai bun dupa 2 zile... o sa va convingeti :)
sa aveti pofta!



multuesc, Alexa!:)
30 de comentarii:
Ce bine arata sectiunea, felicitari!
Mooooammmma ce bestialitate de prajitura, cum poate arata.Pastreaza-mi please o felie la fel cu cea din poza.
Weekend placut iti doresc.
Mere si caramel, pentru mine e perechea perfecta.
Ce frumuseteeee! Imi ploua in gura! bravo :D
ce gâteau aux pommes est succulent mais surtout bien gourmand, comme je les aime
bonne journée
Woww cum arata ,delicios!O seara placuta iti doresc
delicios !:)
nu am facut niciodata. mmmmm , cum arata!!!
Un gâteau vraiment réussi.
Il doit être délicieux.
A bientôt.
Buna Diamond,
Dar reteta la acest tort minunat unde o putem afla , eu doresc reteta...Merci.
Angela
multumesc, Liana! te pup!:D
Miculeee, mai astept mult? :D te pup numai bine iti doresc :)
asa e Lilly, te pup :)
Le blog, multumesc :)
Fimere, merci beaucoup :D bonne soire :P
multumesc frumos, Nela! te pup! o seara faina!:D
multumesc, simona!:D te pup!
gaby, sa-l incerci, e bun bun! :D te pup!
merci, beaucoup, Nadji! bonne soire!:D
Angela, dorinta ti-a fost indeplinita!:D mult spor!
Felicitari! Arata deosebit de gustos!
Suntem invitati la o feliuta:D?
Iulia, te astept cu mare drag!:D
Ah ce pofta am de asa un tort.Arata tare bine.
multumesc, haplea :D
vai ce bine arata..........si ce pofta mi-ai facut.......
Te felicit pentru blogul tau, toate retetele sunt minunate ...iar de imagini nici nu mai vorbesc.....
multumesc, Myra, esti f draguta :D te pup si te mai astept :D
Felicitari.
Intradevar arata foarte bine.
Am incercat si noi o reteta mai simpla de crema de zahar ars. Suntem curiosi ce parere Diamond.
Este delicios tortul asta, l-am facut si eu zilele trecute, doar ca am pus merele intregi. Oricum, rezultatul e minunat, foarte bun si racoritor. Felicitari!
http://bucatarisme.wordpress.com/2011/08/05/tort-extraordinar-cu-mere-si-crema-de-zahar-ars/
multumesc, Crema!
multumesc, Sorina! sa va fie de bine:D
Trimiteți un comentariu