miercuri, 12 octombrie 2011

ciorba de fasole cu afumatura

mvai cat de buna e...

asa arata bunatatea :)

ready to eat :)
am luat o bucata de sunca afumata de aprox 250 gr...

am pus-o la fiert alaturi de doua frunze de dafin si de cateva boabe de piper...

am scos-o pe o farfurie...si am lasat-o sa se raceasca...dupa care am taiat-o feliute subtiri
Ingrediente:

1 morcov

1 ardei gras

1 ceapa mare

2 conserve de fasole rosie fiarta cu care initial am vrut sa fac o salata, dar pofta de ciorba era prea mare :))

1 conserva de rosii maruntite

costita taiata feliute

ulei

1 lingurita de zahar

1 varf lingurita boia dulce

daca faceti cu fasole uscata, atunci sa o puneti la inmuiat cu o seara inainte intr-un castron cu apa...cat s-o acopere...

fasolea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere...

se lasa sa fiarba 15 minute dupa care se arunca apa si se inlocuieste cu apa calduta...se lasa iar la fiert 10-15 min... repetati operatiunea asta de trei ori...

dupa de aruncati ultima apa, puneti fasolea sa fiarba in apa in care a fiert costita...adaugati lingurita de zahar rasa si 2 linguri de ulei...

pt ca fasolea pe care o aveam era fiarta deja... am pus in apa in care a fiert costita ceapa taiata marunt

morcovul taiat si el maruntel...

le-am lasat sa fiarba impreuna vreo 10 min ca ele firb mai greu...

dupa care am adaugat ardeiul, rosiile maruntite si costita feliute
am lasat sa fiarba totul sub capac...si la final am adaugat fasolea, pe care am dat-o in clocot...

am potrivit de sare si piper ...si gataaa!!!
foarte buna! mie imi place mai rece alaturi de cateva foite de ceapa:)

14 comentarii:

Tudor Elena Cristina.... spunea...

MMMMMmmmmmmm...delicioasa!!!Aarata foarte bine!!Acusica vin la masa!pup

pansy spunea...

o ciorba de fasole cu afumatura e balsam curat !!! hi,hi hi...

Adela Zilahi spunea...

Arata foarte bine si astept foarte mult revenirea :)! Pupicei!

Bonjour spunea...

Nu credem ca a mai ramas ceva dar multumim pentru reteta.

Bucate Apetisante spunea...

De fiecare data cand vad la cineva ciorba de fasole mi se face pofta si-mi trebuie si mie. :)
Frumoasa lingura ta.

Antonina spunea...

Ciorba asta e preferata mea. Ce-i drept imi place si mai tare cand prajesc ceapa.. dar na colesterolul, sanatatea ;)) Da musai sa fie cu afumatura! Super arata!

mona spunea...

In primul rand: am incercat prajitura cu mere si a fost excelenta!!! Multumim de reteta! In al II lea rand , eu, vreau sa iti multumesc ca m-ai pus la blog-roll, cand eram doar o incepatoare , chiar daca nu ti-am cerut, si m-ai ajutat uneori , prin faptul ca uneori, din vizitatorii, care veneau la tine si vedeau blog roll, ne vedeau si pe noi. Asta ca ,am vazut un blog in care spunea ,sa nu ceara nimeni schimb de linkuri, ca respectiva o sa puna doar ce ii place, bla, bla..., uitand cred ca datorita altora, si ea a ajuns sa fie vizitata.... dar asta e! Inca odata, multumesc , si ca existi!
BRAVO TIE!

diamond spunea...

Elena, dar te rog poftim :P te astept la masa :)pupici!

diamond spunea...

pansy, mare dreptate ai!te pup!

diamond spunea...

multumesc,Adela! te pup, sper sa vina un An mai bun!

diamond spunea...

Ionela, scuze ca am postat atat de tarziu reteta! va pup si va multumesc ca ma urmariti!

diamond spunea...

'Bucate' iti multumesc! lingura mi-a fost cadorisita! :D te pup

diamond spunea...

Antonina, si eu mai calesc ceapa uneori si da, cu afumatura e super buna! te pup!

diamond spunea...

mona, multumesc pt aprecieri! :D ma bucur ca iti plac retetele! la cat mai mult spor sa avem si anul acesta! La multi ani!:)