sâmbătă, 11 decembrie 2010

Prajitura cu nuca de cocos

dragele mele, ma iertati pt intarziere :P

prajitureaua este foarte usor de facut si foarte buna...


mmm, buna tare...

Ingrediente:

blat
4 albusuri
300 gr. zahar
250 gr. nuca de cocos

ciocolata
2 linguri cacao
2 linguri zahar
1 lingura nescafe
100 gr. ciocolata amaruie- eu am pus jumatate cioco cu lapte, jumatate neagra
putin lapte sau smantana de frisca

crema
500l frisca lichida
1 plic praf budinca de vanilie

ciocolata rasa

Batem albusurile spuma impreuna cu un praf de sare...

treptat se adauga zaharul si se bat pana rezulta o spuma tare si lucioasa...
se adauga nuca de cocos si se incorporeaza bine...


nuca de cocos se niveleaza frumos intr-o tava si se da in cuptorul preincalzit...


cand e usor aurit deasupra se scoate din cuptor...nu lasati prea mult ca se intareste...


pt ciocolata, punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie pana se omogenizeaza...
eu am folosit cuptorul cu micro... am topit ciocolata apoi am adaugat si restul...



ciocolata se adauga imediat peste blatul racit...

se intinde cat se poate de omogen pe suprafata intregului blat...

pt crema... smantana de frisca se bate bine cu budinca... puteti adauga un strop de esenta daca va place...

crema rezultata se adauga peste stratul de ciocolata...

se rade ciocolata deasupra...

se da la frigider pt min 3 ore, ca sa se poata taia frumos...
multa pofta :D


50 de comentarii:

Liana10 spunea...

wauu, cat poate sa fie de apetisanta...super faina!

gaby's blog spunea...

mmm, e buna, buna prajitura facuta de tine!

Lia spunea...

Vreau retetaaaa !
Arata mortal.

mirela spunea...

Super arata,,,,cocosul este preferatul meu,,,asa ca nu mai stau pe ganduri si ma pun la drum,,,,sa nu cumva sa spui ca nu mai ai,,,,,pupici si o zi frumoasa!!

Micul spunea...

Se trece pe lista si asta.Arata demential iar daca are cocos, e perfecta pentru noi.

Boabe de Cafea spunea...

Super fain arata!

hapleablog spunea...

Zece cu felicitari!

Nadji spunea...

Magnifique. Ce gâteau semble tellement délicieux.
J'en aurai mangé une tranche avec plaisir.
A bientôt.

Iulia spunea...

Vaaaiii ce bine mai arata!
Ma inscriu la o feliuta virtuala ca mor aici de pofta!

Lilly spunea...

Hai mai, pune-ne reteta ca murim aici.Cred ca suntem o multime de cocosfanatice!

Fimère spunea...

un gâteau joliment préparé et bien gourmand, difficile d'y résister
j'en raffole
bonne journée

pansy spunea...

ador prajiturile cu nuca de cocos !

diamond engagement ring spunea...

Looks perfect, and also tasty!!!

Deea spunea...

Dumnezeule! Ciocolata si cocos! M-ai omorat. Brava!

nicoleta spunea...

Mamma mia...traznet prajitura asta !
O salvez ...o fac sigur de sarbatori!
toate cele bune ...ciao!

violette spunea...

Tare apetisanta...merita toate laudele, la fel si bucatareasa:)

o seara minunata!

Ana M. Ciolacu spunea...

OMG!!! Acum trebuie sa aleg intre prajitura ta si kinder pingui :))) Iar ca o balanta veritabila ce sunt,stiu ca nu voi putea hotari vreodata,asa ca nu ma mai complic absolut deloc si le fac pe amandoua.Pupici! Luv ur blog !!

hapleablog spunea...

Arata foarte bine prajiturica.Cu siguranta o sa o incerc.

diamond spunea...

multumesc, Liana! e foarte buna!:D

diamond spunea...

multumesc, gaby! te pup!

diamond spunea...

Lia, draga mea, am postat reteta, sper sa iti placa praji!:D te pup!

diamond spunea...

mirela, si mie imi place mult cocosul! nu mai am nici o bucatica! va trebui sa incerci tu!:D te pup! o zi frumoasa!:D

diamond spunea...

Micule, iti multumesc, mai am ceva retete cu cocos, una si una! te pup, un weekend frumos!:D

diamond spunea...

multumesc, cafelutzo!:D te pup!

diamond spunea...

multumesc, haplea!:D

diamond spunea...

merci beaucoup, Nadji!:D

diamond spunea...

Iulia, esti bine-venita!:D te pup dulce!

diamond spunea...

Lilly, dorinta ti-a fost indeplinita!:D sper sa iti placa!:D

diamond spunea...

merci, Fimere! :D

diamond spunea...

si eu pansy, sunt chiar delicioase!:D

diamond spunea...

thanks a lot, diamond! you are welcome on my blog anytime!:D

diamond spunea...

multumesc, Deea, nu muri, se face repede, repede, promit! doar incearca!:D

diamond spunea...

multumesc, nicoleta, spor la prajiturit! te pup, numai bine!:D

diamond spunea...

ah, violette, iti multumesc, esti prea dragutza! te pup!

diamond spunea...

Ana, ce simpatica esti!:)) si ie imi place mult blogul tau, te felicit! te pup si te mai astept pe la mine!:D

diamond spunea...

haplea mi-a dat 10 pt praji, daca o faci iti dau eu nota 20 :D pup

alice spunea...

Gourgeous recipe and photos. A great party dish no doubt!

diamond spunea...

that's right, Alice! thank you!:D

felis spunea...

Cat de apetisant poate sa arate... si daca mai e si cu nuca de cocos... e supeeerrrr...

diamond spunea...

multumesc, felis :D e yummy prajitura, te pup :D

Kakina spunea...

Ieri am facut prajitura cu nuca de cocos si mi-a iesit nemaipomenit de buna.O mica imbunatatire i-am adus: inainte de a bate frisca lichida cu praful de crema se adauga 4-5 linguri pline cu smantana.Iti urmaresc retetele de putina vreme si sunt incantata de ele. Tine-o tot asa!Si eu sunt pasionata de gatit iar astazi cand am venit de la serviciu am urmarit filmul "julie&Julia" pe care ti-l recomand sa-l urmaresti.Sunt sigura ca iti va face mare placere.

Edith spunea...

Gata, am gasit-o! :) Yumyy!
O intrebare am, budinca aia stiu ca se fierbe, pt ca contine amidon.. Nu se simte amidonul in frisca?
Aa si inca una, ce dim a a avut tava?

diamond spunea...

e adevarat se simte un pic amidonul de aceea am pus esenta, tava are 21x31.daca o faci astept impresii :))

diamond spunea...

Kakina, ma bucur ca ti-a placut reteta :D am vazut filmul de mult si mi-a placut :D multumesc frumos pt aprecieri si te astept cu mare placere oricand :D

Edith spunea...

Oki,mercik!
Atunci o sa pun Creme Ole ca aia e instant.
Sper sa ajung sa o fac, ca am o lista de asteptareee,mama-mama :)
Cam cat timp ai copt blatul, mai tii minte? Ca, cuptorul meu nu rumeneste deloc deasupra (doar dedesubt :(( ).

diamond spunea...

Praful Creme Ole se adauga simplu nu se prepara, da? :D blatul se face foarte repede, fiind de fapt o bezea cu nuca de cocos, nu stiu exact sa fie min 10 min? cand e gata marginile se bronzeaza :D

Edith spunea...

Da, Creme Ole e instant, se face cu lapte rece, deci merge in cazul asta. Am folosit-o si la Creme a la creme...
Oki, o sa vad cum este dupa 10 min, pt ca cuptorul meu nu rumeneste deloc, decat dc le las o ora :))
Mecik!

Edith spunea...

nu, nu se prepara praful de creme ole, se pune asa :)

diamond spunea...

sper sa-ti fi fost de ajutor, Edith, te pup!:D

diamond spunea...

dap asa este, am si eu un plic m-a uitat pe el acum :D