au aparut cartofii noi de ceva vreme si m-a palit o pofta teribila de o tocanita cu costite afumate de porc sau chiar carnati afumati... si cu o salata de varza alaturi! ce mai, strasnic! am fost la piatza repejor si m-am intors cu barabulele, costita... si verdeata proaspata...
aveam cativa baby carrots in congelator si am zis sa-i gatesc si pe dansii si ... cam atat!
repede si bun!
la sedinta foto:
Ingrediente: 1 k de cartofi noi (aprox) 1 ceapa 2 morcovi potriviti, eu am pus baby carrots costita afumata sau carnati afumati bulion 3-4 catei usturoi patrunjel, marar sare piper 1 varf lingurita boia de ardei dulce 2 foi de dafin costita se taie felii...mai groase, mai subtiri...
ceapa se pune la calit intr-o lingura de ulei, iar cand devine sticloasa se adauga costita... se parpolesc putin impreuna...
apoi se adauga cartofii...
se adauga apa doar cat sa acopere ... se adauga foile de lauri... :D
cand incepe apa sa fiarba se adauga morcovii congelati... daca puneti crud, il puneti la fiert o data cu cartofii... cand cartofii sunt pe jumatate fierti se adauga 2 linguri de bulion... se amesteca bine sa se dizolve... se adauga boiaua, piperul...
cand mancarea e gata se adauga usturoiul dat prin razatoare si verdeatza tocata marunt! se acopera cu un capac pret de 5-10 min... si gataaa!
Miamiiii ce pofta mi-ai facut, imi place tare mult tocanita de cartofi, numai ca mie nu-mi iese niciodata sosul asa lichid ca la tine,ci un pic mai gros. Am sa incerc dupa reteta ta,sa vedem. pupicei...
yafa, draga, sosul nu e lichid! :D e chiar grosutz, in ultima poza cu oala, am mai dat la fiert 10 min pana s-a legat bine, pt ca am pus bulionul cand cartofii erau pe jumatate fierti...:D la mine e foarte foarte gros cand ii fierb mai mult si se sfarama! :D
Crumbs… This RSS feed is no longer up and running. We hate to leave you
unsatisfied though, so let us know what you'd like to hear from BBC Good
Food by emailing us at goodfoodwebsite@immediate.co.uk, and we'll do our
best to help.
10 comentarii:
Miamiiii ce pofta mi-ai facut, imi place tare mult tocanita de cartofi, numai ca mie nu-mi iese niciodata sosul asa lichid ca la tine,ci un pic mai gros. Am sa incerc dupa reteta ta,sa vedem. pupicei...
yafa, draga, sosul nu e lichid! :D e chiar grosutz, in ultima poza cu oala, am mai dat la fiert 10 min pana s-a legat bine, pt ca am pus bulionul cand cartofii erau pe jumatate fierti...:D la mine e foarte foarte gros cand ii fierb mai mult si se sfarama! :D
Tare bine arata tocanita ta; curios dar mie imi iese sosul prea subtire, aproape de fiecare data.
multumesc, nana!stiu ca pt a obtine un sos mai consistent, se pune apa abia cat sa acopere tot... asa fac de fiecare data si imi place cum iese :P
Wow Diamond aceasta este o tocanita pe gustul meu ,am sa ´´fur´´ reteta cu siguranta !!!
Pupici Amy
e minunata,si mi-a iesit si sosul
Amy, abia acum am vazut! :D sper ca ai furat reteta si ai facut tocana! te pup!:D
anonimule, sa-ti fie de bine!te mai astept!:D
tare gustoasa
multumesc, ramona!:D sa inteleg ca ai facut mancarica? :D
Un An Nou bun! si...Bine ai venit pe blogul meu!:D
Trimiteți un comentariu