prezentare:


crema
600 ml frisca lichida
400 gr. ciocolata alba - am folosit Poiana si de menaj
1 plic zahar vanilescu
5-7 gr. gelatina granule


se da la racit
gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic... si se adauga deasupra cremei de ciocolata...se da la frigider pt minim 3 ore... cand urmeaza sa fie intinsa intre blaturi, se mixeaza bine cu mixerul...

2 oua
100 gr. zahar
80 ml ulei
80 ml lapte
180 gr. faina
1 plicilet praf copt
sirop pt blat: apa, zahar, esenta de migdale... se da intr-un clocot...asteptati sa se raceasca...
ar fi ideal sa faceti un sirop pe baza de lichior de cocos!





se da la cuptorul preincalzit timp de 20-25 de min...


5 albusuri
150 g. zahar
150 g. fulgi cocos
esenta migdale
Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare si lucioasa...





primul blat se insiropeaza bine, bine...
se pune jumatate din crema de ciocolata alba...


se presara fulgi de cocos deasupra...




reteta am luat-o de pe blogul Laurei, care la randu-i a luat-o de la Laura S!le multumesc amandurora!:D
am modificat un pic reteta, umbland la cantitatea de ciocolata, ceva ingrediente pe la blaturi...
prajitura asta este mai buna a doua, chiar si a treia zi...trebuie sa se inmoaie blaturile de aceea are nevoie de timp!
32 de comentarii:
Ha te-am prins, ti-am facut pofta recunoaste:)) Arata foarte bine, te pup!
DELICIOASA!!!!!AM SA INCERC SI VARIANTA ASTA!!!!PUP!!
Superb! Trebuie sa o incerc si eu!
Superba ti-a iesit.Te pup si-ti doresc o seara faina.
Mmmmmmmmmmmm,ce delicata!
Asta e ceva pentru paipla mea!
Multumesc pentru inspiratie...din nou :)
arata nemaipomenit de bine!
Woww cat de bine arata cred ca e foarte gustoasa.O seara placuta
Minunataa :)
Fina si delicata. Minunat, mi-ai facut pofta si o pun pe lista. Pup!
I adore raffaelo, iar prajitura ta arata minunat!
Foarte bine arata prajitura ta....Eu am una cu acelasi nume... dar alta reteta...
Ce pufosenie! ;-)
Ce bine arata! Eu am avut de Revelion un tort Rafaello si a iesit delicios! Prajiturica ta cred ca e minunata deasemenea!
Yamiiiii, asta trebuie incercata neaparat!!!!!!
Arata delicios!
Anita, reteta ta am vazut-o dupa ce am facut-o pe asta... si marturisesc ca si a ta mi-a placut mult si vreau sa o incerc! te pup!
multumesc, mirela! te astept cu pareri :D
multumesc, cafelutza :D mult spor, te pup :P
multumesc, Micule.te pup dulce :P
maya, te astept cu mare placere pe blogul meu :D sper sa te incant cu cat mai multe retete. te pup :D
multumesc, zazuza, te pup :D
multumesc, Nela:P e intr-adevar buna si fina ;D te pup
multumesc,Edith:P te pup :D
multumesc, Sara, te astept cu impresii. te pup :D
multumesc, Ana! te pup!
multumesc, felis, am vazut! si- imi place si varianta ta!:D te pup!
multumesc, Liana:D te pup :P
multumesc, Iulia, asa e :D adevarul e ca e foarte fina si aspectoasa :D
multumesc frumos, Mihaela! te pup!te astept cu impresii :D
Incredibil, am facut-o si chiar e magnifica. Oare cu cioco neagra cum ar iesi?
Imi spuneti va rog cate grame de praf de copt? Aici nu gasesc pliculete, ci doar in cutie. Va multumesc :)
sunt fan ciocolata neagra... probabil ca nu s-ar mai numi rafaello ci ferro rocher :D
1 pliculet de praf d copt are 10 grame!
imi cer mii de scuze pt intarziere!
Trimiteți un comentariu