deci stapaniti-va poftele, fasoalele sunt ispititoare :))
taica-meu prefera fasolea alba fara bulion sau paste de tomate...al meu barbat a spus ca e buna dar sa folosesc soiul cu bob mic, asa ca la mama:))
mie imi place sa aiba legume, sa aiba si bulion si sa o prajesc in tigaie... cand era mancarea gata :))asa imi facea mama
eu recomand multa afumatura si ardeeei copti...iuhuuuu :D
poza:


500 gr. fasole alba pusa la inmuiat de cu seara de dinainte

3 cepe
2 morcovi
1 ardei gras (puteti inlocui cu boia)
2-3 linguri de bulion
2-3 frunze dafin
patrunjel
sare, piper


ca sa evitati balonarile si alte probleme :)... va recomand sa schimbati apa in care fierbe fasolea...
de mai multe ori... cam de 3 ori...dupe ce fierbe 10 minute, scurgeti apa si turnati peste fasole apa clocotita ...
cand schimbati a treia apa... adaugati ciolanul afumat, o ceapa taiata in patru si frunzele de dafin...
acoperiti totul cu un capac si lasati sa fiarba la foc min pana e gata fasolea... 40 min-1h... la mine a fiert repede ca era deja umflata...

ardeii se taie marunt...

ceapa se taie si ea...iar morcovetii ii dam pe razatoare...

se scoate carnea si se marunteste in funcrie de preferinte...


se adauga pasta de rosii...daca vreti puteti pune mai putin...diluata in putina apa in care a fiert fasolea...
adaugati prajeala de legume peste fasolea scursa de apa .... sau invers...
amestecati totul si lasati la fiert sub capac 10-15 min...
potriviti de gust cu sare si piper...si tarhon daca va imbie gustul...
deasupra am presarat patrunjel tocat fin...


nu uitati de ardei copti, muraturi ...



pofta mare! ps...puteti praji mancarea intr-o tigaie intinsa... in care ati incins 2 linguri de ulei... mmmm :D
3 comentarii:
Mereu mi-a placut mancarea asta, s chiar n-am mancat de multa vrema...acum 0i-e pofta!!
da, da si mie! procesul tehnologic ia cam mult timp! :) poop!
Preferata mea!
Trimiteți un comentariu