marți, 10 iunie 2008

Tort marmorat de capsuni -un adevarat deliciu!!!

Blatul:

3 oua mari, eu am pus 4 mici
100g faina
80g zahar
2 linguri ulei
1 plic zahar vanilie
1 plic praf de copt



ouale intregi, se mixeaza cu zaharul si z.v pana cand acesta se topeste si compozitia spumeaza





apoi se adauga faina in ploaie si praful de copt amesctecand usor de jos in sus.


se toarna uleiul peste compozitie apoi se toarna intr-o forma de 24 cm si se da la copt






dupa ce s-a racit blatul se taie pe 2 nivele.

Siropul:
se face un sirop din zahar, apa/compot de fructe si esente (se da in clocot odata)

pozele pentru etapele urmatoare: plus 3 linguri mascarpone




Jeleul de capsuni:
300 g capsuni
240 g zahar se pun la fiert, se paseaza si se strecoara



crema1:
500 ml frisca


3 linguri mascarpone

se bate frisca si se amesteca cu mascarpone.


crema 2:
500 ml frisca


2 1/2 plicuri gelatina

180 g zahar
500 g iaurt


jumatate din jeleul de capsuni.

se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se tine pe bain-marin pana se topesc granulele (nu se fierbe si atentie sa nu fie oparita)se incalzeste la foc moale zaharul cu 200 g de iaurt.



gelatina dizolvata se inglobeaza in acest amestec apoi se aduga restul de iaurt.

se da la frigider.

cand incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta.compozitia de iaurt se imparte in 2 si in jumatate se adauga jumatate din jeleul de capsuni.

se aseaza blatul pe suportul de copt si se pune tortiera....blatul se insiropeaza, apoi se adauga 2 maini de capsuni taiate sferturi.




peste capsuni se adauga jeleul de capsuni apoi crema din frisca si mascarpone








se pune al doilea blat si se insiropeaza.




compozitiile de iaurt se aseaza in cate o punga cu spritz.
cele doua compozitii se spriteaza deasupra in 2 cercuri concentrice.







apoi se spriteaza si al doilea strat de data asta alternand culorile: alb pe roz si roz pe alb suprafata se netezeste apoi se spritzeaza rozete din restul de crema se da la frigider min 4 ore sa se intareasca.





asa deci, dupa 6 ore se scoate tortiera si se decoreaza dupa bunul plac, eu nu m-am omorat cu decoratul am pus fulgi de migdale pe lateral
niste carlionti de ciocolata alba deasupra ar fi fost nemaipomeniti dar nu aveam cioco alba in casa





Un comentariu:

Ioana spunea...

E superb blogul tau..esti ff talentata..
Un lucru te rog doar:schimba daca poti si vrei culoarea literelor sau a fondului pt ca se citeste destul de greu si eu cum nu ma mai indur sa plec de "la tine" vazand atatea bunatati, ma cam dor ochii deja...
In rest..tine-o tot asa..:)