luni, 20 aprilie 2009

Salata de boeuf

Salata asta imi place mult si cu toate ca este simpla si se face usor nu pot manca decat de la foarte putine persoane... acest aperitiv poarta amprenta personala a fiecarei gospondine in parte...

Poza de album:

Ingrediente:

folosesc si carne de vita si de pui combinata dar de data asta am pus doar de pui

1 piept mare de pui
4 cartofi potriviti
2 morcovi maricei
1 pastarnac
1 telina de marimea pumnului, chiar si mai multa
1 castravete murat
1 gogosar murat
2 oua fierte tari
masline

sare, piper

maioneza ( facuta in casa sau cumparata) 400 ml mi-a intrat in compozitie
200 ml am pus desupra pt decor- depinde de marimea platoului, sau vasului

aici deja fierte in poza de grup!
Carnea se spala, se pune la fiert intr-o oala cu apa rece... focul potrivit!

cand da in fiert, se aduna spuma cu o lingura, apoi se adauga sare si se lasa sa fiarba la mic...

dupa ce carnea a fiert se fierb legumele, morcovii, telina, pastarnacul si cartofii...

se scot toate pe un platou, castron fiecare ce are la indemana... si se acopera!

eu le las cam 2 ore sa se zvante legumele si carnea pt ca altfel iese salata prea moale si umeda!




apoi ma supun la o munca de chinez... si ma straduiesc sa tai totul in cubulete marunte...

pastarnacul
morcovii
telina
cartofii
gogosarul
castravetele
pieptul
si oualele fierte...

intr-un vas mai mare se amesteca toate cu grija sa se omogenizeze bine, se sareaza si pipereaza
apoi se adauga 400 ml de maioneza ( imi place mult maioneza asta)
se pune pe un platou, eu am fost mai practica am pus intr-un vas de yena, sa nu mai stau la modelat si nivelat! :D
am intins cu ajutorul unei spatule 200 ml de maioneza deasupra...
am decorat cu masline si gogosari!
se taie si ... pe farfurie! :D

specific ca mie nu-mi place mazarea in salata... cine vrea poate sa adauge...

apoi, ceea ce mi se pare ca sporeste gustul si finetea consta in taiatul cat mai marunt al ingredientelor...nu taitul din topor :D

asta e varianta de imi place mie si ... cine a mancat m-a laudat! :P :D

15 comentarii:

Momo spunea...

tia iesit asa cum trebuie !felicitari!nici eu nu pun mazare...in schimb o tai ...mai din topor,my time for cooking is so short...

Momo spunea...

revin cu liniuta pt. "ti-a"-ul de mai sus,nu am vazut ca nu s-a batut liniuta,eu tin la acuratetea gramaticala!scuze!

admin spunea...

Nice Post.
----------
Magic of Science
Science Bolger’s Association

Anonim spunea...

200 g maioneza deasupra ...eu nici nu mai pun maioneza deasupra...cred ca as intra in spital de la atata maioneza

diamond spunea...

alison, multumesc frumos! :D

diamond spunea...

Eu zic ca n-ai intra in spital de la atata maioneza... si aia light! ;)


atat mi-a intrat mie avand in vedere marimea vasului... sau sa inteleg ca tu mananaci o salata toata odata? :))

Paste Fericit in continuare!

diamond spunea...

महामंत्री - तस्लीम, thx!

Anonim spunea...

salata arata super bine ,si dak privim mai atent se poate observa in poza de final ca nu are multa maioneza sincer, 200gr de maioneza nici pe tata nu il baga in spital :)

diamond spunea...

multumesc si pentru aceasta perspectiva! :))

Sandy spunea...

ce bine arata salata asta credca e si foarte buna .mi-e dor sa mananc mai ales ca eu acuma de Paste nu am facut.

diamond spunea...

Alexandra, e tare buna,crede-ma pe cuvant! :D te pup!

Elena Sandor spunea...

Eu as manca-o doar pt cum arata;)) mi se pare super tare, zici ca e o carte de joc, ma duce cu gandul la Alice in tara minunilor, serios:)) Dar sunt sigura ca nu doar aspectul e de nota 10 ci si gustul, yummy!

diamond spunea...

Eileen, draga, salata e yummy, cat despre decor, m-am straduit, da nu m-o chinuit prea tare talentul! :D

Anonim spunea...

O gospodina adevarata nu foloseste maioneza cumparata. Ce sa cred?

diamond spunea...

... ca nu sunt o gospodina adevarata...multumit(a)?