vineri, 4 decembrie 2009

Tarta cu pere - delicioasaaaa!

am o reteta supeeeeer buna, cu specific de toamna! credeti-ma pe cuvant e delicioasa!:D

o armonie de gusturi... blatul usor crocant... crema delicata si perele aromate nu gluma...

Pozele de prezentare:


sexiune...

Ingrediente Blat:
200 gr. faina
125 gr. unt
75 gr. zahar

am pus toate ingredientele in cuva robotului, si-n mai puti de 1 min. a inchegat toata compozitia...

a rezultat aluatul acesta, pe care l-am invelit in folie si l-am dat la rece in frigider...

Ingrediente pt umplutura:
2 oua
3-4 linguri de zahar(daca perele sunt f dulci puteti taia cantitatea de zahar)
2 linguri de faina
1 pliculet de zahar vanilat
4 pere mari

albusurile se bat bine cu zaharul pana se obtine o spuma densa...

se adauga galbenusurile, zaharul vanila si faina...


am pregatit o tava de tort cu fundul detasabil 26cm, am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina...

aluatul se scoate din frigider si se intinde cu sucitorul... se aseaza aluatul in tava...

se toarna crema in tava...

perele curatate de coaja, cotoare se taie felii...

se aseaza uniform pe toata suprafata tartei...
am presurat migdale deasupra... si am dat in cuptorul preincalzit...
se da la foc tare pt primele 20 de min, apoi se lasa la rumenit la foc mediu...

se lasa la racit si... moama ce buna e...



si asta este si e delicioasa...

sectiune...


o muscatura...


sa aveti pofta, vi-o recomand... nu o sa va para rau!
multumesc, radu cristina!

33 de comentarii:

Daniela Addario spunea...

Acum de unde iau eu pere, ca arata tare bine... Salvez si cind cumpar, ma laud cu tarta... Pupici si o zi buna !

Lop spunea...

Super gustoasa trebuie sa fie tarta. Nu-s ce-i cu mine dar, recunosc, n-am facut ever vreo tarta. Si numai dupa pozele tale, Diamond, ca-mi vine sa incerc. Iti scriu daca nu o voi arunca. Pana atunci pupici..Lop

Gabriela Cara spunea...

Foarte fresh aceasta tarta si aspectuoasa foc. Imi plac mult tartele cu orice fel de fruct, insa febletea mea sunt cele cu gutui si pere.
Te pup si un sfarsit de saptamana bun!

Geta spunea...

Arata minunat si cred ca a fost si foarte buna!
Numai bine!
Geta

Elena Toma spunea...

Arata, dar si este grozava tarta! Eu as inlocui cozonacul in orice moment cu o astfel de tarta. Felicitari!

Poppy spunea...

Vai ce bine arata!! Felicitari Diamond atat pentru reteta cat si pentru poze :)

Daneza13 spunea...

Diamantule, tarta ta e tare apetisanta, si cum mie-mi plac perele, mi-am salvat si eu reteta. Iar pozele sunt de revista.Te pup si o saptamana placuta !

diamond spunea...

Daniela, eu am vazut in piata!:D abia astept sa o repet e o bunatate!:D te pup si te astept cu pareri!

diamond spunea...

Lop, esti tare!:)) nu-i problema daca n-ai facut, pt orice este un inceput! o sa-ti placa mult,asta daca bineinteles iti plac si fructele! sper sa-ti iasa, n-are de ce sa nu-ti reuseasca!:D

diamond spunea...

Gabi, ma bucur sa te revad!:d si eu sunt un fan al tartelor cu fructe! :D si da merele si gutuile sunt un deliciu in prajituri!:D te pup, weekend placut!

diamond spunea...

Geta, bine ai venit!:D tarta a fost delicioasa si tare parfumata!:D

te pup!

diamond spunea...

multumesc, Elena! mare dreptate ai! :)) cozonacul e bomba calorica, dar o felie de tarta ne permitem toate!:D

diamond spunea...

multumesc, Poppy, esti o draguta!:D reteta asta e de pus la loc sigur in caiet!:D

diamond spunea...

Daneza, ma simt onorata de prezenta ta aici! si nu, nu glumesc!:D te consider o adevarata maestra!:D tarta e intr-adevar o bunatate si o recomand! te pup o saptamana buna in continuare!:D

Unknown spunea...

Foarte buna! Am incercat-o si deja am incarcat inca o tava! Multumesc!

diamond spunea...

Oana, sa iti fie de bine :D o sa o fac si eu in curand :D

Anonim spunea...

o mare porcarieee

diamond spunea...

ramai anonim...ca e mai bine asa...

miremirc spunea...

Arata nemaipomenit de bine !

Mirunika spunea...

Buna,
daca ati vrea sa ajutati o incepatoare cu niste detalii m-as bucura: la ce temperatura exact se lasa (cuptor pe gaz) si cat timp?
Multumesc.

diamond spunea...

bine ai venit, Mirunika! eu te sfatuiesc sa incerci la 180 de grade C desi atunci cand am facut tarta asta aveam un alt cuptor care nu avea setari de temperatura. cam toate prajiturile la fac inre 170-180 g ...sa dai focul un pic iute apoi mai scazi din intensitate! te astept cu impresii si iti tin pumnii nu e greu!

Andreea spunea...

Intr-adevar foarte gustoasa...aceasi impresie mi-au lasat si oaspetii mei la masa knd mi-au inapoiat farfuriile fara nicio frimiturica pe ea...;))

diamond spunea...

multumesc, Andreea! mie mi-a placut foarte mult! te astept cu placere in continuare! si daca ai cont de facebook fa o poza la tarta, posteaza apoi da-mi tag! sa vad rezultatul!(pe viitor desigur)

Anonim spunea...

Am incercat sa fac, n a iesit nimic, bineinteles! La toate tartele, aluatul se introduce singur 10 min la cuptor si apoi se pune umplutura, lucru pe care nu l ati mentionat. Nici umplutura nu e mare lucru, lipseste ceva...

diamond spunea...

data viitoare faceti aa cum va taie capul si priceperea... reteta nu este a mea. am facut exact asa cum a facut si sursa si mi-a iesit! nu dati vina pe altii pt incomptenta dvs. o zi buna!

Unknown spunea...

Cum pot face aluatul daca nu am robot de bucatarie?

Unknown spunea...

Am urmat pașii întocmai,zic eu, dar nu mi-a ieșit deloc asa..�� ce la tine arata ca o crema la mine e ca un pandișpan și la mijloc aluatul era puțin crud. Ce am greșit totuși?

gigi spunea...

Cand am citit ingredientele pt.umplutura mi-am spus ca nu are cum sa iasa cremoasa pt.ca oua zahar si faina inseamna aluat chec. Totusi am incercat si am avut dreptate, dupa copt, peste aluatul fraged este un aluat pufos cu pere peste el si nicidecum unul cremos. A doua oara nu mai fac aceasta reteta.

Unknown spunea...

Buna ziua!
Va rog sa ne detaliati cum de a iesit o tarta de pere cu crema si nu una cu pandispan, din moment ce reteta identica este si pe site-ul "unica": https://retete.unica.ro/recipes/tarta-cu-pere/.
Se vede clar in poza ca nu are nici o treaba cu crema (as cum este in pozele de aici).
Acum ori reteta de aici nu are pozele care trebuie ori crema se face altfel. In nici un caz acea reteta de crema nu o sa iasa o crema fiind vorba de ingrediente si intructiuni pentru pandispan.
Chiar doresc sa faca tarta din poze si nu pe cea cu pandispan :).

Astept cu nerabdare indicatiile dumneavoastra!
Numai bine!

diamond spunea...

ma bucur ca ati incercat! de fiecare data cand fac reteta asta, imi iese exact ca in poza! daca perele sunt tari, verzi... si jumatati... probabil aveti un rezultat diferit! puteti face oricare alta reteta, netul abunda! o zi buna!

diamond spunea...

Buna ziua!
Mai multe detalii decat aveti in poze, nu le-ati putea avea decat intr-un video, probabil voi face si asta!
Nu stiu ce publica Unica, reteta asta este pe acest blog de foarte mult timp, nu este a mea, dar avand acordul autoarei am publicat-o si mi-a iesit exact ce trebuie
pozele sunt ale mele 100% dupa reteta aferenta, prezentata pas cu pas! acum... stiu ca ceea ce se numeste impropriu "crema" este un pandispan care, la contactul cu perele moi, coapte ( soi bergamote) feliate nu face decat sa inmoaie acel mini blat, schimband total textura!
daca ati folosit pere tari, verzi, jumatati... e posibil sa nu va iasa ce trebuie! respectati temperaturile! nu uitati ca pana si felierea perelor si asezatul in tava pot schimba la copt textura prajiturii! in curand voi reface si voi posta pe pagina de facebook ca sa va conving ca am dreptate!

diamond spunea...

dupa multi... ani... raspund: perele au fost jumatati? verzi? focul la ce temperatura?

diamond spunea...

cu... mainile!