marți, 28 septembrie 2010

Prajitura cu lamaie din foi de placinta

reteta de azi imi place ca este foarte simpla, si extrem de aromata! am s-o numesc Flori de camp, dupa numele autoarei, careia ii multumesc! reteta greceasca, jos palaria!:D

imi place textura prajiturii aerata si pufoasa daca pot zice asa...aromele imbietoare de rom si lamaie...o recomand mai mult in zilele calduroase, lamaia are o noata racoritoare mai ales daca pastrati prajitura la frigider

cam asa:


alinierea...

Ingrediente:
1 pachet foi de placinta aprox 400gr.
1 pahar de ulei- mi s-a parut o idee cam mult ulei -3/4 ar fi numai bine
1 pahar de zahar
1 pahar iaurt 200 ml
4 oua
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilescu
esenta de lamaie
esenta de rom

pt sirop:
2 lamai
3 pahare apa
2 pahare zahar


se bat bine oualele cu zaharul...uleiul...

se adauga iaurtul... zaharul vanilat, praful de copt, esentele ( in functie de cat vreti de aromat) puteti rade si coja de lamaie in compozitie...

foile de placinta, dezghetate in prealabil, se zdrentuiesc bine... in bucatele...mai mici...

se adauga foile zdrentuite peste compozitie...
se omogenizeaza...

se pune compozitia in tava- am folosit yena, nu am uns cu nimic...


se da la cuptorul incins timp de 30 de minute pana se bronzeaza bine deasupra...

intre timp se prepara un sirop din 3 pahare de apa, zeama de la cele doua lamai si coaja si 2 pahare de zahar... siropul nu trebuie fiert foarte mult, important e sa se lege, acum nu-i bai daca il lasati mai gros.
siropul se toarna dupa ce s-a racit prajitura, eu n-am mai avut rabdare si am pus cand era calda
a absorbit tot!

ceea ce-mi place e ca se poate jongla cu cantitatile la sirop, poti scoate o lamaie pune mai ult rom...:D in orice caz, mi-a placut, si daca sotul meu mofturos ca un copil n-a zis nimic rau...e de bine :))))




sa aveti pofta!:D

22 de comentarii:

Anca (tort.personalizat) spunea...

Din poze zic eu ca e buna... si nu stiu de ce dar cred ca nu ma vei contrazice :)

pansy spunea...

ce idee faina! imi place !

Lia spunea...

Ideea e faina si pare simplu,
dar spune-ne si cantitatile,ca vreau sa o fac si eu.
Pup diamantul .

Amalia spunea...

Ups vad ca a aparut :)) . Nu-i bai ca nu am scris nimic urat .

Miha spunea...

Faina prajiturica!

geta spunea...

si mie imi place ideea!oare cu smantana nu ar merge?

diamond spunea...

Anca, stii tu ceva!:)) am pus si reteta, eram prea obosita aseara ca sa mai scriu!:D te pup!

diamond spunea...

pansy, multumesc!si eu multumesc celei de la care am reteta!:D

diamond spunea...

Lia, am venit cu cantitatile, sper sa iti placa!:D te pup si eu la randu-mi!:D

diamond spunea...

Amalia, draga mea iti multumesc!:D am activat optiunea aia cand a parut in panoul de bord, cred ca este si in setari, au introdus relativ de curand optiunea!:D

te pup, nu stiu cu cat am fost de ajutor!:D

diamond spunea...

multumesc frumos, Miha!:D

diamond spunea...

geta, nu stiu exact ce sa zic, ma gandesc ca smantana e totusi foarte grasa! poti incerca dar cred ca e bine sa reduci din cantitatea de ulei si sa mai subtiezi compozitia daca e prea groasa!te pup! si spor!

Craita spunea...

aratoasa praji si imi place si reteta,pare interesanta

diamond spunea...

saru-mana craita :D e buna prajitura :P

Lilly spunea...

Parca ma saturasem de clasica placinta cu iaurt.Am foi in congelator, mai schimbam.Multam fain!

diamond spunea...

lilly, draga mea, e putin diferita decat placinta cu iaurt si la gust si la textura :D oricum e buna rau!:D te pup!

Un dulce aromat spunea...

Ce bine arata iar prezentarea de nota 10!

Paradis spunea...

Trebe incerata!Arata de milioane.

diamond spunea...

multumesc frumos, Nela :D te pup

diamond spunea...

da, Paradis, sper sa iti placa :D

Alina spunea...

Multumesc frumos pentru reteta! A iesit super buna.Al meu barbat care nu e mare iubitor de dulciuri mi-a mai cerut o portie. Si e si tare usor de facut.

dalida spunea...

EXcelenta prajiturica. Acum o am si eu la cuptor si siropul este pe foc. Abia astepata mititelul meu sa o incerce.. Pupici muuulti, muuulti!!