luni, 15 decembrie 2014

Mini amandine


Bine v-am regasit!
Faceti aceste amandine si va asigur ca va vor iesi mult mai bune decat cele de cofetarie :)
Cuvintele sunt de prisos... urmariti pas cu pas reteta si spor la lucru! Merita!
asadar:
Ingrediente
Blat:
6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
20 gr. cacao
8 linguri faina

Sirop:
400 ml apa
180 gr zahar
2 plicuri capucino de ciocolata
Crema:
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 pachet margarina 250 gr
3 linguri cacao

Decor:
frisca
cirese confiate 
glazura plic comert
Blatul:
Oualele se separa... iar albusurile se bat bine cu un praf de sare... pana face bezeaua tepi
apoi adaugati zaharul in ploaie, apa si galbenusurile (frecate bine un praf de sare si ulei pana isi dubleaza volumul)
renuntati la mixer si incorporati faina in ploaie si cacaoa amestecand de jos in sus pana se incorporeaza bine...
aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
cuptorul sa fie incins in prealabil... coaceti blatul timp de 25-30 min la 175 grade.
verificati blatul cu ajutorul scobitorii ...
 cand blatul s-a racorit, se taie in 2...
cat timp blatul sta in cuptor facem siropul...
toate ingredinetele pentru sirop se pun impreuna intr-o cratita si fierbem aproximativ 5 min.
siropul se lasa la racit...
in continuare ne ocupam de crema...
am pus in bolul mixerului margarina partial lichida...(cuptorul cu microunde) si zaharul pudra si mixati energic pana se dizolva zaharul...
se adauga galbenusurile si cacaoa... mixati bine...
Asamblarea prajiturii:
Blatul se insiropeaza bine... sa nu ramana portiuni uscate...
se adauga toata crema si se niveleaza bine...
deasupra se pune cea de-a doua jumatate de blat care se insiropeaza bine. (e posibil sa va ramana sirop, daca blatul nu 'cere' nu-l puneti pe tot)
tava se da la frigider... peste noapte ar fi ideal... 
se portioneaza in patrate, dreptunghiuri dupa cum va place...cu ajutorul unui cutit cu lama umeda...
amandinele se decoreaza cu glazura de ciocolata sau de caramel...(respectati instructiunile de pe pachet)
imi place mai mult glazura de ciocolata decat cea de caramel...
deasupra se pun cu poshul rozete de frisca si decorati cu cirese confiate... sau cum doreste fiecare!
Pofta mare! Spor!
Sursa:multumesc, Poka!:* :*

5 comentarii:

Elena spunea...

Oho, multumim de reteta si de pozele sugestive cu procesul de preparare.
Noi la sediul firmei noastre de la http://www.loto49.ro obisnuiam sa luam prajituri, amandine, eclere, dobos-uri etc. de la cofetarie, dar acum daca avem retea ta, vom incerca sa preparam cateva in firma.
Oricum avem cateva fete care se dau mari specialiste in facut prajituri, sa le vedem acum.

Lulu Iancu spunea...

Sarbatori fericite si un An Nou plin de bucurii si realizari!!
LA MULTI ANI!!

maria mihalache spunea...

Bine ai revenit!
Ador amandinele!
Pup!

Iuliana P spunea...

Ce bine arata!

Guarantee Bullion Tips spunea...

Thanks for sharing awesome recipees...

Free Mcx Market Tips