un aperitiv aratos si excelent, il voi reface ori de cate ori voi avea ocazia! :D il recomand cu placere, mie mi-a placut mult...
am gasit ricotta la oferta si desi aveam mai multe retete delicioase cu aceast ingredient la baza m -am hotarat la reteta asta...
are in gust picant, mediteranean...datorita ierburilor aromate... :P
poze de prezentare
de aproape...cu o maslina verde-n varf...
aperitivul se face din 2 compozitii:
1 compozitie pe baza de rosii
3 oua
90 gr.faina
1 cutie 480-500 gr. sos de rosii nu bulion... eu am avut rosii depielitate taiate cubulete mici, apoi date la blender
2 catei usturoi
2 lingurite ulei de masline
masline verzi, negre taiate rondele
1 lingurita busuioc
sare
piper
2 compozitie pe baza de ricotta
1 ou
250 gr. ricotta
20 gr. faina
1 linguritza oregano
sare
piper
rosiile le-am dat la blender...pana am obtinut un piuree...
sosul de rosii se pune intr-o craticioara, se adauga usturoiul dat pe razatoare, busuiocul, uleiul...
se potriveste de sare si piper...
se pune la foc domol timp de 10 min.
apoi se adauga maslinele...
intre timp se bat oualele...
se adauga faina...
cand s-a racit piureul de rosii se adauga peste faina cu oualele...
in continuare...
ricotta se mixeaza bine cu oul...
se adauga sare, piper si oregano...
am folosit o tava de yena... am pus in ea prima compozitie cu rosii si masline...
cu o lingura se pune deasupra din compozitia de branza...
apoi am trecut cu o scobitoare...prin rotocoalele de branza...
am dat la cuptor timp de 25 de min... in cuptorul preincalzit...
taiati in cuburi, romburi sau ce vreti voi... dar numai dupa ce s-a racit complet...
iaca pe farfuricion:D :D
din fatza...
si un cubulete :D
mie mi-a placut mult!
reteta este a Silviei, careia ii multumesc! reteta e super!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
27 de comentarii:
ce minunat arata!ce-mi faci la ora asta ,diamond?te pup si spor la gateli!
ce bine arata chiar imi place. cred c e bine de incercat:)
alison, draga mea! sper sa ne intalnim odata si odata! :D
in curand schimb bucataria si aragazul... sa vad ce-oi mai izbuti!
te pup! :D
Alex, te sfatuiesc sa incerci, se face repede, sunt aromate si aspectoase! :D te pup draga! :D
Ce aspectuoase sunt, cred ca ar merge de minune si la un bufet.
Fataaaa, numai lucruri misto faci!
Delicios, iar prezentarea e de revista! Te pup!
Multumesc, Gabitza! eu le-am facut sa le pap dimineatza... sunt excelente! :D te pup!
multumesc, Flori, esti o dragutza! :D :P
Este o incantare pentru ochi si sunt sigura ca si gustul este grozav! Transmite si Silviei multumirile mele.
Cu tot dragul, b
multumesc, babi! esti draguta! cuburile sunt bune, bune si moi si poufoase... :D
te pup!
Minunat acest aperitiv!
Cum le vezi ...iti vine sa inhati unul ;-D
Eu sunt moarta dupa aperitive, mai ales ca mai mereu am musafiri si trebuie sa ii servesc cu ceva. Definitiv, o trec la to do list;)
Cristina, draga, de ce nu ai lasat-o mai mult in cuptor? ai taiat-o dupa ce s-a racit? calda nu se poate taia bine, se rupe... imi pare rau ca nu ti-a iesit, nu imi dau seama care sunt cauzele!
multumesc, Nikoleta!, eu am inhatat trei o data! :D
Elenush, merg de minune, sunt ochioase asa si nu rezisti sa intinzi mana dupa ele!:D
Arata excelent!O combinatie de culori foarte faina si cred ca si gustul e pe masura!
Arata foarte bine!Mi-ar place sa incerc si "cuburile..."dar si "piinea rapida"...
Felicitari pentru blog!
multumesc, Lissa! sunt bufeturi excelente! :D pupic! :)
multumesc, Carmen! bine te-am gasit! :D ma bucur ca vrei sa le incerci! sa-mi spui parerea, sper sa fie pe gustul tau! :D
am venit sa ma uit iar la cuburile tale! stiam ca le-am vazut undeva,dar nu mai stiam unde. iar cand le-am facut pe-ale mele cu pui, ma gandeam la astea marmorate! sigur voi incerca si reteta ta, mai ales ca merge si la regim. te puppp!
Buna,
peste cateva zile am sa fac si eu acest aperitiv superb.
Am insa o intrebare inainte de orice: nu trebuie adaugat si ceva de crescut?
Poate suna hazliu, dar ma gandeam daca se adauga faina poate se pune si ceva bicaronat sau cine stie ce.
Posibil sa fie suficient oul doar, insa am vrut sa fiu sigura inainte de toate.
Multumesc mult
Lumi
buna, Lumi! :D eu nu am folosit nici un agent de crestere nici bicarbonat si praf de copt, nu cred ca ii trebuie; daca vrei neaparat poti incerca cu un varf de lingurita de praf de copt stins, nu mai mult ca o sa se simta gustul, iar bicarbonatul nu-l recomand (nu la reteta asta) :D
sper ca am fost de ajutor! te astept cu impresii! :D
Waw,
ma bucur ca mi-ai raspuns atat de repede.
Esti deosebita.
Ai un blog si retete deosebite si foarte clar explicate
Pai, daca tu zici ca nu trebuie, merg pe mana ta.
Am sa fac peste 2 zile aperitivul pentru ziua baietelului meu care va implini un anisor.
E ok daca il fac azi de ex si il servesc maine?
Multumesc deocamdata pentru promptitudine si raspuns
am sa revin
Lumi
Lumi, multumesc frumos pt complimente! :D esti dragutza! :D
e ok sa-l faci de pe o zi pe alta, sa-l tai neaparat rece! il poti pastra in frigider!:D
La ulti ani, puiului tau, sa creasca mare si sanatos!:D
Buna,
am revenit cu mii de multumiri pt acest aperitiv delicios.
L-am pregatit la ziua baietelului si a fost intr-adevar foarte apreciat.
Am facut poze insa nush cum as putea sa le trimit
multumesc fff mult si mult succes mai departe
te asteptam cu alte retete la fel de bune
te pup
Lumi
multunesc, Lumi! :D ma bucur ca v-a placut, sa va fie de bine! :D
daca vrei sa-mi trimiti poze o poti face pe adulutza@yahoo.com!:D
multumesc frumos pt tot!:D
Trimiteți un comentariu