luni, 9 august 2010

Briose cu visine- pufoase si aromate

am lipsit cam mul de pe blog...
lipsa de timp si alte deplasari m-au facut sa stau cam departe de aragaz...

pe caldurile astea nu-mi arde de gatit prea multe...dar niste briose aromate cu visine...merita caldura din bucatarie... :D

inculpatele...


pudrate frumos...


Ingrediente:

2 oua
200 gr zahar
200 ml ulei
300 ml iaurt
1/2 lingurita sare ( rasa)
esenta de lamaie- sau coaja rasa de lamaie
400 gr faina
1 si 1/2 plic praf de copt
zahar vanilescu sau bourbon(juma de plic)
VISINE

am folosit jumatate din cantitati!


intr-un bol, mixam bine oul cu zaharul si cu zaharul burbonel-juma de plic ca e f concentrat


se inglobeaza si uleiul putin cate putin...iaurtul, coaja/esenta de lamaie...

se adauga faina amestecata impreuna cu praful de copt...

am folosit o tava de silicon, pe care am uns-o cu putin ulei, am tapetat-o cu faina...


am pus cu limgura din compozitie...nu umpleti toata forma...ca vor creste la copt...
am pus visinele desupra usor tavalite prin faina...
am dat la copt in cuptorul preincalzit... 25 min...

cand s-au racit le-am pudrat cu zahar...

sun f pufoase si bune... a doua zi sunt la fel de bune...

sectiuni:

pofta mare:P
sursa, sarmana Poca:D

16 comentarii:

Unknown spunea...

Tare frumoase si mai ales foarte bune briosele astea!

Craita spunea...

ma faci sa mor de pofta si eu n-am mai vazut visine pe nicaieri...:((

Raluca spunea...

ce bine arata.de unde ai luat forma de silicon?

sara & Miki spunea...

Bine ai revenit. Arata minunat, te imbie sa servesti. Pupik.

pansy spunea...

si io am lipsit o vreme din peisajul virtual dar,cand m-am intors vad ca ai facut ceva tare gusos si aromat !

geta spunea...

am sa incerc si eu,desi nu am forme asa dragute!te asteapta un premiu la mine,cu drag...

CamiWitt spunea...

Fetita mea mumoasa, nine ai revenit! Ti se pare ca zaharul Bourbon este concentrat? Mie nu, de aceea folosec mai bine originalul din baton, sau fac cu pastaile ramase zahar Bourbon. M-am bucurat foarte mult ca m-ai vizitat! Retete noi nu prea am, le fac de multi ani, dar nu fu blogul. Mersi mult de tot si iti doresc reusinta in toate in viata. Te tzuca, mami-Cami
PS: In rubrica la noi-Rezepte Buch (carte de bucate) am inceput sa pun retetele mele si-s mindra ca primele 3 au fost aprobate. Este foarte greu de a primi ok de la ei. Cind mai esti pe la mine, este in dreapta un Baner cu titlu...

diamond spunea...

multumesc mult Kadia, chiar is bune bune :D

diamond spunea...

Goldie, sunt visine congelate la real...sunt bune sa stii, merita incercarea :D

diamond spunea...

raluca, sarmana! siliconu' e de la jisk! :D

diamond spunea...

Sara, saru-mana, ma bucur ca am revenit! :D

diamond spunea...

multumesc, panselutzo, ma bucur ca ai revenit si tu!:D

diamond spunea...

geta, iti multumesc mult ca te-ai gandit la mine :D te pup :P

diamond spunea...

hei, Cami, iti multumesc mult!
zaharul burbon la pliculet e destul de concentrat, acu depinde si de reteta...:D
Cami ma bucur mult pt tine, intru sa vad ca sunt curioasa!:Dte pup!:D

Anonim spunea...

vreau sa incerc si eu.Arata super bine! :x Cam cate briose vi-au iesit?
multumesc!

diamond spunea...

buna, anonimule, scuze ca raspund atat de tarziu! stiu ca au iesit 8 bucati, acum depinde si de forma cat de adanca este!mult spor! te mai astept!