fusei la piata acum cateva zile si pe o taraba... asezate am ochit niste mure mari, pline, coapte si am zis... inghetata sa fie si...inghetata a iesit :)
racoroasa, acicoasa... fermecatoare pt simturi...
rezultatul:
:D
Ingrediente:
250 gr. mure
80 gr. zahar
2 oua
2 cutii de iaurt cremosso
1 plic zahar de borbonel
1 picatura esenta lamaie
ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul borbonel... pana spumeaza...
se inglobeaza iaurtul...
mixati bine...
murele se spala usor, usor...
peste ele se adauga o lingura de zahar...
le mixati in blender...
apoi pireul obtinut se strecoara printr-o sita fina... sa aveti rabdare ca eu am stat cateva minute
bune pana am strecurat tot ... :))
birdeloo se tot impleticea prin picioarele mele :))
asa...sa revenim...
pireul de mure se inglobeaza in compozitie...
iaca asa...
apoi am turnat in formele de inghetata... pe care le-am racorit cu apa rece in prealabil...
dati la congelator pt minim 4 ore...
asteptati putin inainte de a le scoate...ies f usor... daca e un vas mai mare...sau un castronel... scufundati putin vasul in apa calduta...
...
f buna...
reteta este a Laurei Sava! multumesc :*
Clătite bucovinene – povești românești
Acum o oră
6 comentarii:
Ador inghetata,am non-stop in congelator,asa ca-mi place foarte mult si a ta.Pup!
Wow cat de bine arata!
minunat arata, ce fain ca ai forme pentru inghetata, eu n-am dar ar trebui sa fac rost!
multumesc,Dia! e foarte racoroasa! :D
saru-mana! e si f gustoasa! :D
multumesc, Poliana! :D formele le-am cumparat de la ikea! si nu erau scumpe; acum imi pare rau ca nu am luat decat un set! :D
Trimiteți un comentariu