o reteta minunata, racoroasa, aromata... cu un echilibru perfect dulce-acrisor...parfumat...intr-un cuvant: delicios!
Ingrediente:
3 portocale
75 ml limoncello
1 lamaie
250 gr. mascarpone
100 ml lapte
piscoturi savoyarzi
2 linguri cu varf zahar pudra
2 plicuri zahar bourbon
zmeura
ciocolata neagra 75% cacao
portocalele se storc de sucul lor... intr-un vas de marime potrivita, acolo unde urmeaza sa asamblam desertul...
peste sucul de portocale se adauga limoncello, verificand echilibrul dintre dulceata si alcool...
fundul vasului se acopera cu un strat de piscoturi...
intr-un vas separat, se pun mascarponele, zaharul pudra, zaharul de bourbon si laptele...
se mixeaza cateva secunde ca sa se omogenizeze totul...
deasupra radeti coaja de lamaie, apoi adaugati sucul de la o jumatate de lamaie...
amestecati bine...
crema se repartizeaza peste piscoturi, care intre timp au absorbit tot lichidul de pe fundul vasului...
peste crema se adauga zmeura...iar deasupra se rade din belsug ciocolata neagra!
dati vasul la frigider...
fiecare linguritza savurata lasa in urma cate o exclamatie!
pofta mare!
sursa: j. oliver
Clătite bucovinene – povești românești
Acum 2 ore
7 comentarii:
Wow salivez,trebuie s- o incerc
WOW!! Eu deja salivez numai gandindu-ma cat e de buna!!! Stii ca asa ceva trebuie sa fac si eu, prea m-ai facut curioasa de combinatia asta. Te pup!
Wow, senzational! o retete de lux!
ce bine suna, trebuie sa fie tare buna!
Minunata!
c'est succulent, j'en raffole
bonne journée
ce bine arata !
Trimiteți un comentariu