sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Prajitura snickers ... oh, daa!

Bine v-am regasit dupa o perioada in care am atarnat sortul in cui, si am dat blogului o pauza mai  mare decat trebuia... :))
asadar revin pe baricade, intai mai timid asa...:D
am foarte multe retete incercate ce m-au cucerit de-a dreptul ... si pe mine si pe toti apropiatii mei...
incep cu niste prajiturele cu foi... pe care le repet de ceva timp pt ca mi-am disperat prietenii cu ele... mai apoi urmand niste torturi ( la propriu) dar si mancaruri delicioase!

fiti pe receptie! :D

Prajiturica cre me na laaa... iei una si nu te mai opresti! la cafea are nota 10 +! are o textura fina, usor densa si cremoasa! combinatia reusita de nuca si cacao

defilam:

Ingrediente foi:
8 albusuri
300 gr. zahar
400 gr. nuca macinata
4 linguri faina
3 linguri cacao
jumatate plic praf de copt

 albusurile se bat bine cu un praf de sare ...

 apoi se adauga in ploaie zaharul si se mixeaza bine...

cand bezeaua e ferma pe tel se inglobeaza usor, amestecand de sus in jos) faina impreuna cu praful de copt si cacaoa...


 la final se adauga nuca macinata...
compozitia rezultata se imparte in 3 parti... am repartizat in mod egal in 3 castroane...
tava se tapeteaza cu hartie de copt... unsa cu ff putin ulei...
compozitia se intinde usor si se niveleaza cu ajutorul unei spatule... se intinde cam greu, dar aveti putina rabdare...
se introduce in cuptorul preincalzit la o temp de 180 grade timp de 15 min.
cat se coc foile pregatim
CREMA
8 galbenusuri
1 ou intreg
3 linguri cacao
250 gr. zahar
4 linguri lapte (caldut)
100 gr. ciocolata amaruie
300 gr unt (sau margarina)... mie mi se pare cam mult si nu pun mai mult de 200 gr. si nu foarte gras...
intr-o craticioara  punem galbenusurile, oul intreg si zaharul si batem bine cu telul pana se albeste compozitia...
 apoi se adauga pe rand cacaoa...
laptele...

si ciocolata rupta bucatele...
punem craticioara la bain-marie...
se amesteca pana se topeste ciocolata... apoi se lasa sa scada ... veti vedea ca incepe sa-ti schimbe consistenta ... capata aspectul unui sos mai groasut care curge totusi de pe tel...
 crema se lasa la racit... si numai dupa ce s-a racit bine de tot se inglobeaza si untul taiat bucatele... si el rece.  NU ADAUGATI UNTUL IN CREMA CALDA!!! FOLOSITI UN UNT CALITATIV!

se bate bine cu ajutorul mixerului... pana rezulta asa ceva...
nu uitati de foile din cuptor... dupa 15 min... in buatarie plutea un miros de nuca absolut mirobolant...

 asadar cand toate sunt gata... ne apucam sa montam prajitura...
crema se imparte si ea in 3 parti egale... eu am pus din ochi...
prima foie... crema... foaie... crema ... foaie.... crema ... :))) usor, nu?

peste stratul de crema final se presara nuca macinata sau ciocolata rasa...
se da la frigider peste noapte la rece... se portioneaza in patrate cu ajutorul unui cutit cu lama uda...

sectiuni...
si...



 Pofta buna!
multumesc, Poka!:* :*

10 comentarii:

Oana D. spunea...

Mmmm, da' ce bunatate ti-a iesit! trebuie de incercat neaparat!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Este ultra,super gustoasa!stiu sigur acest lucru!
Da'daca-mi dai si mie o feliuta din prajiturica ta,o mananc repejor de tot!
Te pup!

Raluca B spunea...

Arata minunat! Ce dimensiuni are tava folosita?mersi

diamond spunea...

multumesc, oana! nu-ti va parea rau!

diamond spunea...

Dia, te servesc cu mare placere! o mai fac ca intr-adevar este f buna!:D

diamond spunea...

Raluca, intre 28X 32
foile pot fi si mai subtirele depinde de tava pe care o ai... ies destul de ok in grosime! spor!

pansy spunea...

Decadenta de-a dreptul prajitura ta !

Fimère spunea...

magnifique gâteau et certainement délicieux
bonne soirée

Lubita Iancu spunea...

Un deliciu!!bine ai revenit pentru ca ti-am simtit lipsa!!

Anonim spunea...

cred ca m.am ingrasat cel putin 1 kg weekendul asta din cauza acestei prajituri..daca o faceti ar fi bine sa aveti musafiri ca altfeeeel...dati in diabet:))

e prea buna...eu am mancat in exces :D
multumesc diamond pt reteta
Lidia