cand vine vorba despre prajiturile cu branza, asta este cu siguranta printre preferate! se face foarte rapid si usor... si e tare, tare buna!:D
asta este poza de prezentare:
Ingrediente:
2 oua
9 linguri de zahar
9 linguri de ulei
9 linguri de lapte
12 linguri de faina
1 lingura praf de copt ( 1 pliculet)
oualele se freaca impreuna cu zaharul pana se albesc...
se adauga faina amestecata cu praful de copt... si apoi laptele...
se incorporeaza putin cate putin si uleiul...
alutul rezultat trebuie sa curga cand e luat cu lingura... un pic mai gros decat aluatul pt clatitite
se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina... se toarna jumatate din aluat si se baga 10-12 min in cuptorul preincalzit timp de 10-12 min.
apoi se scoate din cuptor se umple cu branza sau mere apoi se toarna desupra restul de aluat... se lasa la copt aprox 40 de min...
Uplutura pe baza de branza:
500 gr. braznza de vaca
4 oua
stafide
4-5 linguri de gris
5-6 linguri de zahar
zahar vanilat
daca se umple cu mere:
1kg de mere (aprox 6 buc.)
zahar dupa gust
stafide
scortisora
merele se curata se dau pa razatoare/robot se calesc la foc mic impreuna cu zaharul pana scade sucul lor...se adauga stafidele si scortisoara la sfarsit
stafidele se pun la inmuiat in rom...
branza se amesteca impreuna cu oualele...
apoi se adauga stafidele si grisul...
si zaharul care se adauga cu putin timp inainte ca umplutura sa se puna peste jumatatea de aluat ce a stat in cuptor...
punem compozitia peste aluat...
apoi jumatatea de aluat ramasa...
la cuptor fuga-fuga aprox 40 de min... si gataaa...
cand se raceste se pudreaza cu zahar vanilat si se portioneaza...:D
asta e... si e yummy!
sa o faceti cu incredere, e excelenta pt orice ocazie! :D
multumesc lui Anat pt reteta! e pusa la dosar... ca e de pastrat! :D
sa aveti pofta! :D
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
20 de comentarii:
foarte frumos prezentata delicioasa-brinzoasa!felicitari!
buna tare!
si eu o fac insa nu imparteam aluatul in doua,il turnam ,apoi puneam branza,dar cred ca e super si asa cum faci tu.
incearca fata si asa:d.
o zi frumoasa!
Hi Diamond,
foarte feinä ti-a iesit. Compliment.
Aicia la noi este mai komplikat de fäcut pentru cä Brinza trebuie fäcutä incä. Brinzele de la noi nu se comparä cu Brinza dulce de la voi.
Acuma mä pui unpic la treabä , cä aratä prea bine a ta.
Salutäri Jacob
Fetia mea frumoasa si harnicuta, ai revenit cu o bunatate... Se incearca curind. O zi buna ! Cami "mami"
Ce bine arata chiar imi place . miam miam
multumesc, alison!:D imi place tare mult prajitureaua asta... mmm! de ficare data cand am ocazia o fac! :D
asa e, gaby! foarte buna! :D asta e o reteta de pastrat! practica, rapida si buna! :Dpupic!
Jacob, multumesc pt complimente! :D daca nu aveti branzica proaspata de vaca poti incerca, cu Ricotta!sa ai o zi frumoasa! :D
mami, Cami, multumesc! revin din cand in cand cu cute ceva... nu prea am timp sa gatesc!:P te pup cu drag! :D
multumesc, Alex! te pup cu drag!
yamyyyyy :)
Diamond arata super prajiturica ta imi place atat cu branza dulce cat si cu mere reteta asta, ai niste premii la mine pe care le meriti cu prisosinta, te pup.
liliac mic, esti dragutza! mersi fain! :D
multumesc, Claudia! esti o scumpa, nu prea am timp de mare lucru, dar trec in curand sa ridic premiile! :D
Foarte frumoasa prezentare,dar de buna nu mai zic,c-am prestat-o si eu de .N.ori.atit cu brinza cit si cu mere.Salutari Diamond.Te pup,o zi frumoasa.
Arata tare bine!!
Te asteapta niste premii pe blogul meu, te rog sa treci cand poti sa le ridici.
Te pup.
Paradis, asa e ... e o prajitura grozav de buna si super rapida! asa ca pt secolul nostru! :D
Elisa, multumesc mult! te vizitez imediat! :P
buna:)
acum am terminat prajiturica! abia am asteptat sa se raceasca...:) este foarte buna..
eu am facut-o cu oua de tara ..si a iesit cam galben blatul :)mmm...dar tare buna este !
multumesc pentru reteta!
cu multa placere, Laura!sa iti fie de bine! te mai astept!:D
Trimiteți un comentariu