marți, 24 iulie 2012

Briose cu ricotta si zmeura

minunate:P

eram pe la kaufland si am trecut pe la raionul cu produse la reducere... am ochit niste ricotta si am zis sa fac ceva dulce... mai intai, apoi o sa ma gandesc si la ceva sarat ...am postat deja un aperitiv marmorat cu rosii si ricotta care e de-a dreptul...pur si simplu foarte bun...
asa...am luat cateva cutii cu ricotta am venit acasa si m-am apucat de treaba...

asa arata...

Ingrediente:
pt. 10 buc mari sau 12 medii
50 gr. unt
125 gr. zahar
2 oua
400 gr. ricotta
40 gr amidon- am pus faina in loc
50 gr. gris
2 linguri cacao
2 linguri zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
coaja de lamaie rasa, esenta
1 praf sare


untul se freaca bine cu zaharul...

apoi se adauga ouale si se mixeaza bine...

se inglobraza ricotta...

faina amestecata cxu praful de copt si grisul...zaharul vanilescu si esenta de lamaie...

se scoate o treime din cantitatea de aluat si se amesteca impreuna cu 2 linguri de cacao...

am pregatit formele pt briose...eu am luat din aluminiu... se gasesc si de hartie...am vazut la kaufland...

se asaza aluatul cu cacao...


apoi se adauga cel alb...
nu le umpleti pana sus ca... vor creste in cuptor...

intre timp am pregatit sosul pt ele:
300- 400 gr zmeura
2 linguri de zahar
1 lingura suc de lamaie- am pus esenta in loc, nu o lingur aci o lingurita...
50 ml vin alb dulce

o lingura de zahar am pus la caramelizat...pt ca din greseala am pus o lingura de zahar peste fructe :D
cand zaharul s-a caramelizat, deci topit complet... am stins cu esenta de lamaie ( daca puneti suc de lamaie, sa aveti grija ca va sari din vas, atentie sa nu va opariti) apoi am turnat vinul...aici a sfarait, esenta fiind ulei nu a facut reactie cu zaharul incins...
se adauga zmeura si se da intr-un clocot...

dupa 30 de min la cuptorul preincalzit... briosele au fost gata...
le-am lasat la racit... la fel si sosul...

briosele se garnisesc cu sosul de zmeura...
:D
da, da :D

Pofta mare!



textura e moale, pufoasa, nu uitati ca are la baza ricotta... aduce a o prajiturea cu branza...
tips: daca atunci cand preparati compozitia vi se pare ca aluatul e prea gros, subtiati cu un pic de lapte, grisul va avea grija sa absoarbe tot :)
sursa: Secretele bucatariei

4 comentarii:

Micul spunea...

Immm ce pofta mi-ai facut.Arata mega apetisant.
Sa ai o dupa amiaza faina.

Adela Zilahi spunea...

Arata foarte bine!! Delicioasa!! Pupicei!

diamond spunea...

multumesc, Micule! te pup :*

diamond spunea...

Adela, multumesc! te pup! :*