duminică, 8 decembrie 2013

Prajitura Semiluna

azi vin cu o reteta minunata, pe care o recomand cu caldura oricand dar nai ales pentru zilele de sarbatoare ce bat la usa :)

prajitura semiluna imbina un delicios blat de nuca, o glazura crocanta si un strat de crema de nuci...
aceasta prajitura este mai buna a doua zi, chiar si a treia, bineteles, conditia este sa se pastreze la rece...
merge strasnic langa o ceasca de cafea, cappuccino, lapte... 
asadar:
Ingrediente:
BLAT DE NUCA:
 6 albusuri
160gr. zahar
150gr. unt
150gr. faina
1 praf de copt
150gr. nuca macinata
GLAZURA DE GALBENUS 
6 galbenusuri
150gr. zahar pudra
1 plic zahar vanilat
CREMA CU NUCA
100 ml lapte
180gr. zahar
150gr. nuca macinata
100gr. ciocolata
1 lingura rom
200gr. unt
 
Incepem cu blatul:
 
 untul se bate bine cu jumatate din cantitatea de zahar ( 80 gr.) ...
apoi se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt...
eu am pus toata cantitatea de zahar odata si compozitia a iesit mai densa ... dupa cum vedeti in poza... voi sa puneti doar jumatate din cantitate si celalata jumatate o bateti cu albusurile...
albusurile se bat spuma bine cu celelate 80 de gr. de zahar...asa cum v-am explicat mai sus...
albusurile se incorporeaza usor si se amesteca de sus in jos... ca sa se pastreze textura aerata a blatului...
blatul se coace intr-o forma tapetata cu hartie de copt... la o temperatura de 180 grade... in cuptorul preincalzit...
blatul se coace pe jumatate numai cat fomeza o crusta deasupra...
intre timp pregatim glazura de galbenus...
galbenusurile se freaca bine ca zaharul pudra si cu zaharul vanilescu pana acestea se albesc si-si dubleaza volumul...
glazura se intinde peste blatul pe jumatate copt...
se micsoreaza putin focul... tava se da la cuptor... pana se usuca glazura deasupra...
intre timp pregatim crema...
intr-o cratita firbem laptele cu zaharul... pana se formeaza un sirop mai gros...apoi se aduga ciocolata,  nuca macinata si romul...
se formeaza o crema groasa... care se da la racit! CAND S-A RACIT COMPLET SE INCORPOREAZA UNTUL TAIAT BUCATELE...SE MIXEAZA LA VITEZA MARE! am ''urlat'' asta ca sa nu citesc in comentarii ca nu au iesit prajiturile...

cand crema s-a racit se niveleaza frumos peste prajitura rece...
se taie sub forma de semilune... cu ajutorul unui pahar cu margini umede...
se taie greu de aceea, nu-i bai daca le lasati patrate sau romburi...

deasupra se decoreaza cu nuca macinata! enjoy!
 tadaaam
delicioasa...
Pofta mare! spor!
sursa: aici! multumesc, Diana!

2 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Pai la cum arata,cred ca sunt super bune!

diamond spunea...

multumesc draga mea! :D