azi va indulcesc cu un desert care se face usor si e asa de gustos...
asadar, crema de zahar ars, fina delicata, aromata:
Ingrediente:
1 l lapte
8 oua
250 gr. zahar
4 plicuri zahar vanilescu
5 linguri de zahar pt caramelizarea vasului
intr-un vas incapator care apoi merge si la cuptor...
eu am folosit sticla
termorezistenta, yena... caramelizatizi pe flacara de la aragaz, la
mic...cele 5 linguri de zahar, amestecand constant pana cand se topesc...(stati fara grija, daca vasul e din yena, nu crapa)
sa aveti mare grija pt ca zaharul se topeste la temperaturi foarte mari, sa nu va tenteze sa gustati sau ceva de genul... cand zaharul s-a topit tot si e
brun, dati de pe foc... luati niste prosoape, tineti vasul bine si rasuciti
vasul in asa fel incat caramelul sa se intinda pe peretii vasului...
apoi lasati vasul la racit...
intr-un alt vas bateti bine cu mixerul oualele
intregi cu 250 gr zahar si zaharul vanilat, apoi la sfarsit turnati
laptele...
amestecati usor cu o lingura de lemn... toata aceasta compozitie se
toarna in vasul cu zaharul caramelizat...
acest vas cu compozitie il
puneti intr-o tava umpluta pe jumate cu apa si se da la cuptor... cam o
ora...
cand clatinati de tava, compozitia se misca dar e legata, daca vedeti
ca la mijloc pare neinchegata mai lasati-o...
cand e gata, scoateti vasul
din tava cu apa, lasati la racit, apoi o puneti la frigider cel putin 3 ore...
sa nu o taiati, ca daca e
calda se taie prost, se destrama si nu va arata estetic in farfurie!
pofta buna! sunt multe vorbe dar se face usor, zic eu!
am sa mai pun poze cu etapele daca vi se pare greu! o saptamana usoara!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
hhhmmmmm, cate de suculenta si apetisanta arata..a trecut ceva timp de cand nu am mai gustat un asa desert delicios :D
multumesc! Aurica te sfaruiesc sa incerci, se face usor!
Arata fain cu fructe deasupra. Voi incerca si eu data viitoare cand mai fac! Felicitari pentru idee!
Trimiteți un comentariu