Ingrediente:
aprox 600 gr midii fara cochilie
2 cepe
3 catei usturoi
50 gr sunca afumata
3 rosii mari coapte, fara pielita si seminte- puteti pune din conserva
250 gr orez prefiert
1/2 ardei gras rosu
sofran
sare
branza rasa
verdeata
intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si in ele rumenim usor ceapa si usturoiul...
se adauga apoi sunca afumata taiata foarte fin, rosiile fara pielita si seminte si se lasa sa clocoteasca la foc mic, cu capac 5-8 minute...
apoi se adauga midiile...
se lasa sa fiarba incet cateva minute... la sfarsit puneti patrunjel fin tocat si capacul deasupra.
pt orez: ardeiul se taie cubulete...l-am fiert al dente in apa in care a fiert orezul...aprox 10 min, nu mai mult
ardeiul al dente se amesteca impreuna cu orezul fiert si cu sofranul...
pe un platou montati orezul, faceti o adancitura si in ea puneti midiile...
peste orez se presara branza rasa!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu