o voi posta si pe cealalta dupa care va veti da voi cu parerea care e mai buna, mai gingasa si mai delicata pt papilele gustative...reteta aici
am facut-o in ziua de 31 decembrie, asa la minut ca mai aveam unele de pregatit... pt o masa de multi invitati si am avut emotii ca nu va iesi cum trebuie...
nu am avut rabdare sa o tai ca la carte, m-am grabit, am reusit totusi sa salvez cateva bucati mai frumusele pt shooting :))
ce am constat clar a fost ca prajitura era mai buna pe zi ce trecea...si nu in ziua respectiva dar... asta tb sa imi fie invatatura de minte...
si un alt lucru important: folositi o ciocolata cu o calitate superioara!:) nu are de ce sa va para rau:P
asa arata:


Blat
7 albusuri
7 linguri zahar
200 g nuca macinata
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Glazura 1
200 g ciocolata alba
2 linguri ulei
Crema
10 linguri zahar
200 g unt
7 galbenusuri
200 g nuci prajite- (eu am pus 100 gr nuci si 100 gr. alune de padure prajite si maruntite grob)
Glazura 2
200 g ciocolata neagra- puteti folosi si ciocolata cu lapte
2 linguri ulei





amestecati usurel cu un tel sau cu o lingura de lemn ...

se lasa circa 20-25 de min...e gata cand blatul este usor rumenit...
se raceste pe un gratar si se dezlipeste hartia de pe spatele blatului...

astfel am caramelizat cele 10 linguri de zahar intr-o cratita, la foc mic...



se amesteca toate...se lasa foarte foarte putin ca sa nu se amarasca crema!!! este f important!
apoi crema se da la racit...





daca crema nu e rece, va topi glazura...

se topeste ciocolatata intr-un vas pe bain-marie sau la microunde ca e mai simplu ( in reprize scurte de cate 10-15 secunde, amestecand constant)
cand s-a topit, amestecati ciocolata cu cele doua linguri de ulei...


si se da la rece...peste noapte, de preferat!

sper sa va fac pofta!


Spor!
sursa: o super harnicuta cu retete minunate: Alina
Multumesc!pup!
12 comentarii:
Asta este una din preajiturile mele preferate! Iar a ta arata de nota 10+!
Al facut si eu pt Revelionul acesta prajitura, dar alta reteta... Inca nu am postat-o pe blog.. poate saptamana viitoare... Am sa incerc si reteta ta!... Un An Nou mai bun si La multi ani!
Arata absolut delicios...cel putin mie mi-a facut o pofta :d... Felicitari pentru blogul pe care il urmaresc de mult si care m-a inspirat sa-mi fac si eu unul!La multi ani si un An nou fericit!
Ma bucur ca ti-a placut, arata delicios! mai ca as lua o bucatica din ecran dar noroc ca am in frigider :) pupici si un An Nou Fericit iti doresc!
Ce nebunie de prajitura, arata senzational.
La multi ani si an nou fericit.
Arata senzational! Am sa o incerc si eu saptamana viitoare, momentan am ramas cu ochii lipiti de monitor :)
Delicioasa, cred ca seamana reteta mea cu reteta ta! Am sa fur o bucatica!! Pupicei!!
Excelent arata !! :)
Arata senzational !!
intr-adevar o prajitura pe care o tii minte dupa ce ai gustat putin din ea. arata super si te felicit pentru pozele pe care le faci, apetisante :)
multumesc, Antonina :D
multumesc.
Trimiteți un comentariu