cred ca mergea bine cu o cana de lapte dar... consistenta faramiciosa nu e prea placuta la cozonac asa ca m-am gandit repede sa fac o budinca din el...
rezultatul obtinut este ... minunat asa ca... incercati, ca nu va va parea rau :)
moale, aromata... delicata... asa, da!
asadar ne trebuie:
1 cozonac sau ce a ramas din el, felii mai vechi ( per total sa fie cantitativ cat un cozonac)
5 oua
100 gr zahar
500 ml lapte
200 ml frisca lichida, nebatuta
100 g. stafide
esenta de rom
coaja de portocala si/sau lamaie rasa
miezi de nuca (optional)
2- 3 linguri unt
gem/ dulceata de caise
taiati cozonacul in felii potrivite... sau bucatelele din care ati mancat numai umplutura si ati lasat restul :))
stafidele se curata de codite, se pun la inmuiat in rom diluat cu putina apa...
intre timp, oualele se bat bine cu mixerul, apoi se adauga zaharul...
adaugati frisca lichida si bateti un pic... apoi turnati laptele...coaja rasa de portocala sau lamaie...
se unge cu cativa fulgi de unt o tava de yena... si se asaza frumos feliile peste unt...
completati spatiile libere... cu bucati mai mici...turnati cu polonicul peste felii, ca sa se insiropeze bine... adaugati stafide si nuci usor prajite daca aveti :)
puneti deasupra alt rand de felii si turnati restul de compozitie... orientati-va in functie de cat de mare e tava sau ce cantitate de cozonac aveti...
cand ati terminat si cozonacul si compozitia... introduceti la cuptorul (preincalzit, desigur) 30-40 min...
cand e gata scoateti tava si ungeti cu jeleu/gem de caise... pasul asta e precum cireasa de pe tort :D
jeleul de caise se completeaza perfect cu gustul de budinca...
lasati putin sa se raceasca... si bagati mare ( e super buna)
pofta mare! multumesc, Laura Sava! multi pupici
10 comentarii:
Foarte buna ideea,si tare gustos!!!!
O idee minunata! Mereu ramane cozonac la Craciun!
Vai ce bunatate! Cred ca am sa fac un cozonac special pentru asa ceva :)
Chiar o minunatie!!!Arata grozav!
intr-adevar, mi-a placut mult si e o idee super pt cozonacul care ramane de sarbatori
multumesc, Irina! asa este!:D
Paula,sper sa iti amintesti reteta cand o sa iti ramana niste babani neatinsi!:D
multumesc, Haplea!:D
FF. ingenios!!Si gustos!!
multumesc, mona :P
Trimiteți un comentariu