direct din farfurie la pozat:
Ingrediente:
4 rondele de somon
1 lingurita sare
1 lingurita cimbru
1 lingurita marar uscat
2 catei de usturoi
1 praf coriandru (am avut boabe pe care le-am strivit bine)
1 lamaie (zeama de la ea)
coaja de lamaie
2 linguri de capere conservate, scrurse bine
1 praf de chimion
1 praf piper
ulei de masline
somonul se spala, se pune deoparte...
am pus celelalte ingrediente intr-un mojar...
am amestecat condimentele... dandu-le o textura cat de cat omogena...
am potrivit cu zeama de lamaie...si am turnat uleiul...
am tocat caperele...
am pus pestele intr-o punga (daca aveti una cu fermoar de plastic e foarte bine), am turnat marinata deasupra si caperele maruntite... si am agitat bine ca sa se omogenizeze...
apoi am dat la frigider sa se odihneasca 2 ore...
am incins o tigaie antiaderenta... si am tinut pestele 4 min. pe o parte, 4min. pe cealalta parte...
se scoate pe farfurie... se toarna deasupra marinata ramasa... si pofta mare!
6 comentarii:
wow, un deliciu!! cu siguranta am sa incerc si eu, ca-mi place grozav somonul :)
Eu sunt o iubitoare de peste, iar somonul este perfect! Pup1
Pestele este preferatul meu si somonul tau e un adevarat deliciu!Pup!
Paula, mie mi-a placut! :*
si eu, Sara! :*
multumesc, Licutza!:*
Trimiteți un comentariu