vineri, 15 noiembrie 2013

Dame Blanche - o finete de fursec!

azi vin cu o reteta de fursecuri cu migdale si gem de zmeura... 
rezultatul? un finete de fursec! moale, fin, aromat si delicat! 

va sfatuiesc sa folositi un gem de buna calitate... si mai ales rabdare deoarece le trebuie o zi ca sa se inmoaie...
se fac foarte usor iar daca aveti mici ajutoare in bucatarie... e chiar distractiv!:D

in bucatarie era asa un aer de sarbatoare ...:))) 

defilam:
...
 
... 
 Ingrediente:
80 gr unt 
125 gr migdale macinate
180 gr zahar pudra
2 oua medii
2 cani faina
2 plicuri zahar vanilescu
esenta rom  
1 praf de sare
1 lingurita rasa praf de copt
1 borcan de gem de zmeura (400 gr.)
zahar pudra
 untul rece taiat cuburi... se mixeaza bine cu zaharul pudra...

  apoi se adauga migdalele...
 si oualele pe rand...
se adauga zaharul vanilescu, faina (amestecata cu praful de copt) in ploaie, esenta de rom si prafu' de sare

se formeaza o coca moale care se acopera cu folie si se da la frigider jumatate de ora...
cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie din care se decupeaza... forme pline... din jumate... si din cealalta jumatate forme cu mijlocul decupat...

formele se pun la o distanta de 1 cm unele fata de altele... se dau la cuptor timp de 15-20 min pana se devin aurii pe margini...
se scot pe un gratar ca sa se raceasca...
 cand s-au racit se unge partea plina cu gem si se lipeste partea decupata deasupra...
 pudrati-le cu zahar...
fursecurile acestea alaturi de o cana cu lapte... yummy!
pofta sa aveti! enjoy! sursa: lidl

5 comentarii:

Micul spunea...

Trec reteta pe lista. Ador migdalele macinate in aluatul de fursecuri.
Sa ai o seara faina.

Lubita Iancu spunea...

Ce pufosenie am gasit aici!!

diamond spunea...

multumesc, si mie imi plac migdalele in prajituri si fursecuri! mai ceva bunatati cu migdale! :*

diamond spunea...

Lubita,multumesc! aluatul e fraged nu pufos, dar te vor incanta cu siguranta! :*

Anonim spunea...

Crezi ca sunt la fel de buni si simpli, fara umplutura?