e sezonul astor mici si rosii ca focul... cam scumpe ce-i drept dar... nu rezist tentatiei! :D
de mult aveam in plan sa fac ceva gustos, cremos, nu tare dulce... si m-am gandit la bavareza.
rezultatul:
Ingrediente:
3 galbenusuri
250 ml lapte
90 gr. zahar
20 gr. gelatina
130 ml frisca lichida
500 gr. capsune
pt decor:
40 gr. ciocolata alba
cateva capsune
frisca lichida se cam ingrosase, am turnat putin lapte rece si s-a batut foarte bine!
galbenusurile is iau adio de la albusuri... se adauga zaharul si se bat la mixer pana se albesesc...
va rezulta asta...
se toarna laptele ... apoi compozitia se pune pe bain-marie, se amesteca bine cu o lingura de lemn... pana incepe sa se ingroase putin, cat sa se lege...
intre timp se pregateste gelatina...
se pune la dizolvat in apa rece... (Eileen pt tine draga mea... :D te pup)
se lasa sa se umfle... iaca am pus lingurita pe ea, a absorbit toata apa; ar trebui sa nu aiba particule albe nedizolvate in ea...
am pus la cuptorul cu microunde, in total am tinut vreo 30 de sec... tineti cate putin, o scoateti, invartiti cu lingurita in ea... iar puneti in cuptor... pana se dizolva toata... e posibil sa se dizolve mai repede de 30 de sec, deci nu setati din prima...
nu opariti gelatina, nu o fierbeti, sa fie firbinte dar cat de cat suportabila la degetul mic...
asta e crema cat de cat legata...
cand se mai racoreste crema se adauga gelatina calda... se omogenizeaza bine...
capsunele se mixeaza/ paseaza...
se adauga peste peste galbenusuri cand acestea s-au racit...
se incorporeaza...
frisca se bate...
se incorporeaza in compozitie...
am pregatit o forma de bavareza, am uns-o cu f putin ulei...
am turnat copozitia... si am pus si cateva capsunele...
se da la frigider, eu am lasat-o peste noapte...
am rasturnat-o pe un platou, urat ce-i drept...
am topit cateva patratele de ciocolata alba, am glazurat cateva capsunele si gataaaa:
pe farfuricion:
mai aproape...
si mai aproapeee...
sa aveti pofta! e un desert usor, simplu, fin si gustos! reteta este a Amaliei, careia ii multumesc si o pup de numa! :D
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
26 de comentarii:
Teribil de apetisanta!
arata super!!!
bravo.
bavarez arata EXCELENT!Felicitari!
te rog sa treci putin pe la mine sa ridici un premiu,cand ai tu timp.Pupici *-*!
am ramas fara cuvinte...absolut superba!!
La cate capsuni ai folosit... trebuie sa fie tare aromata bavareza... si foarte yammi, yammi!!!
Dia,bavareza ta arata atit de bine,ca-mi vine sa gust si eu din ea.Excelent!Zi capsunei ce gust aveau?cred ca cei din gradina,de care n-am mancat de foarte mult timp.Te pup,si un weekend placut!
suuuperba bavareza ta!ai ceva premii la mine!pup you!
foaaarte bine arata .imi place mult.
Minunat! Arata foarte apetisant!
Bestial..multumim pentru reteta
Miha, multumesc mult! te pup!
gaby,iti multumesc! bine ai venit pe blog! :D
julia, esti o draguta, iti multumesc pt ca te-ai gandit la mine si iti place bavareza! :D
multumesc, draga cristina! te pup!
Cristina, draga mea, imi plac mult capsunele si am pus sanatos nu gluma! :D te pup dulce! :P
Draga, Paradis, capsunelele sunt de la piata am si in gradina dar nu sunt gata inca! :D erau dulci si aromate cum nici eu nu am mai mancat de mult timp! ma bucur ca iti place, te pup! :D
alison, draga mea, iti multumesc pt premii, esti o scumpa! :D
Alex, ma bucur ca-ti place! e simpla si buna! :D
Lavi, ma bucur ca-ti place! te pup dulce si te mai astept pe la mine! :D
Anne, bine ai venit pe la mine! te pup si te astept intotdeauna cu placere! :D
Diamond imi faci o pofta de numa :)).Ti-a iesit foarte frumoasa nota 10+! ....sa-mi lasi si mie o feliuta daca mai ai :). Te pup fata frumoasa !
Ce deliciu...arata nemaipomenit! Felicitari pentru blog!
salutari!
Amalia, draga, mai am! mi-ar placea sa savuram impreuna o feliutza! te pup, si iti multumesc si pt nota si pt reteta!
nikoleta, iti multumesc pt vizita si pt aprecieri! te pup si te mai astept! :D
Fetita mea frumoasa,pina acum nu stiam ce este BAVAREZA. pupici dulci
Cami, ma bucur ca ti-am fost de ajutor! :D io am lasat-o mai usor cu dulciurile, ca nah... dieta! :D
Trimiteți un comentariu