il descriu in 3 cuvinte: practic, usor, delicios!
reteta salvatoare apartine amaliei, careia ii multumesc! asta e o reteta de pastrat in caiet!
Pozele de album:


1/2 cana albusuri
1/2 cana zahar
1/2 cana faina
1/2 cana amestec de nuci taiate, stafide, fructe deshidratate,etc.
50 gr ulei
coaja de lamaie rasa (sau de portocala)
zahar vanilat/rom
1 lingurita rasa praf de copt
sa folositi aceleasi masuri pt albusuri, faina si zahar...
stafidele se pun la inmuiat in rom...
eu am pus in robot nuci si alune de padure si ... mi le-a maruntit foarte tare, aproape le-a macinat- checul va iesi un pic pistruiat! :D







se pune tava in cuptorul preincalzit... si se coace timp de 35-40 de min... verificati daca e copt cu un bat de frigaruie...




Checul se pastreaza proaspat chiar si a treia zi... eu eram singura acasa cand l-am facut si am papat cate o felie pe zi... cand a venit tata in vizita, i-am dat si lui, dar nu o felie...:))) i-a placut
mult!
imi place mult reteta, o incadrez in randul celor practice si bune!
merge excelent la o cana de cafea cu lapte dimineatza, eu asa l-am savurat!
12 comentarii:
felicitari diamond,si eu notasem reteta,vorba ta ,practica forte!o zi buna,pupici!
Foarte bine arata checul tau.Imi place mult .
alison, mie imi place ca e si practica si gustoasa, si pt cafea e perfect! te pup, si eu,toate cele bune! :P
Multumesc, Alex! cand iti raman albusuri sa-l incerci!o sa-ti placa! :D
Diamond asa-i ca daca iti mai raman albusuri incerci si prajitura cu albusuri? :)). Frumos tot ce gatesti, la fel si pozele. Pupici, Amalia
Amalia, ce onoare pe capul meu! :D multumesc pt vizita! da, incerc si prajitura cu albusuri!:D multumesc, pt tot! te pup, Adriana
Mai dar harnica mai esti,baga te rog o felie la pachet si trimte incoace
o seara placua
Cami
Diamond ,arata foarte bine checul tau .
Cami, spune-mi repede adresa!:D draga mea, iti multumesc, tu esti mai harnica decat mine! te pup!
multumesc, Anonimule!:D
Facea mama candva o prajitura cu chec dar nu mai stiu asa de bine reteta. Se faceau doua checuri unul simplu iar unul cu cacao.Secretul consta in crema( asta nu mai stiu crema cum se facea) Se taiau checurile in felii si se punea o felie de chec alb una de cacao iar intre ele crema. Se lasa la loc racoros cam 2 zile ( nu prea reuseam sa o lasam sa stea atata timp) asta pentru insiropare.O bunatate de prajitura .Am cautat pe net dar nu este cea cea stiam reteta cremei pe net se foloseste budinca.
jena, stiu reteta de care vorbesti, o am in caietul de prajituri, o fac adesea pt petreceri, sau evenimente, se mananca sigur, nu ramane nici o firimitura in farfurie... cand va veni poza o voi posta in imagini, te pup
Trimiteți un comentariu